Verdal: Festinnkjøpet til de to mennene fra Sundsvall i Sverige ble beslaglagt av tollvesenet i en kontroll på Ådalsvollen i Verdal torsdag i forrige uke.Selv hevdet de to mennene – en svensk og en albansk statsborger – at de hadde rotet seg bort og havnet i Norge ved en feil.

– Mennene kom med en svært lite troverdig forklaring om at de selv hadde kjøpt varene for å arrangere fest. En annen person skulle overta arrangementet. Derfor skulle de levere drikkevarene rett nord for Østersund. De mente de hadde rotet seg over grensen ved en feil, sier politiførstebetjent Leif Gundersen ved Verdal lensmannskontor til Adresseavisen.

Gundersen kaller forklaringen den rene X-fileshistorien.

– Det er ingen tvil om at varene skulle til Midt-Norge. Bilen, en svenskregistrert leiebil, skulle returneres dagens etter. På den tiden kunne de nådd enten Namsos eller Trondheim, og deretter returnert til Sundsvall, sier Gundersen.

Beslaget er det største av denne typen som Tollvesenet har gjort i Midt-Norge de siste to årene. Varene stammer sannsynligvis fra Tyskland.