– Vi var vel 500 meter fra Kuta-plassen da det smalt. Selve eksplosjonen hørte vi ikke så mye til, men forsto alvoret da vi så en hærskare av politifolk og ambulanser, sier Kristine Knutsen fra Grimstad til NTB.

Hun og hennes samboer bor sammen med blant annet andre skandinaver på et hotell i Sanur, vel to mil unna Kuta. Lørdag var de to på tur til Kuta, og satt i en bar da eksplosjonen skjedde bare få hundre meter fra dem.

Så ingen røyk

– På grunn av at vi ikke hørte noe kraftig smell i det ellers støyende bybildet her, ble det spekulert om det kunne ha vært en gasseksplosjon. Vi så ikke noe røyk. Men vi var jo nysgjerrige og gikk bortover mot plassen. Men på god avstand ble vi møtt av politifolk som kommanderte oss motsatt vei, sier Kristine Knutsen, som er imponert over hvor raskt politi og ambulansebiler kom til.

Hun aner ikke om og hvor mange som ble skadd ved akkurat denne eksplosjonen.

Reiselysten dempet

31 år gamle Kristine Knutsen er psykiatrisk sykepleier og utdanner seg for tiden innen katastrofesykepleien. Hun har merket seg at folk omkring henne har trodd veldig mye om hva som er skjedd, uten at noen egentlig vet noe som helst.

Hun og hennes samboer har vært på Bali i nesten en uke og har tre feriedager igjen før reisen går tilbake til Norge. Begge har lyst til å reise litt rundt også de gjenstående dagene, men lysten har dempet seg en del etter lørdagens eksplosjoner, sier Kristine Knutsen.

De norske turistene er blitt bedt om å holde seg i nærheten av hotellet den nærmeste fremtid.

– Det er jo ikke hyggelig å feriere på denne måte. Men her på hotellet har vi det utmerket, sier hun til NTB.