Hele 72 av 142 lærerstudenter må derfor ta eksamen om igjen til høsten, melder NRK Sørlandet.

Kjell Tybring Andresen sier til Fædrelandsvennens nettavis at stryk-elevene ikke nødvendigvis er uegnet som lærere.

— Norsk er et uhyrende krevende fag, og det må det være i lærerutdanningen. Faget har mange disipliner slik som språkdelen og litteraturdelen, i tillegg til at studentene må beherske språket både muntlig og skriftlig på bokmål og nynorsk, sier Tybring Andresen.

Vil forbedre seg

Skolen skal nå prøve å finne ut hvorfor strykprosenten er så høy.

— Vi må være våkne og på jakt etter nye måter å forbedre dette på. Nå har Departementet tatt noen grep, slik som å kreve karakteren 3 i norsk fra videregående for å komme inn på lærerstudiet, sier Tybring Andresen.

Han tror likevel ikke at dette minimumskravet burde heves.

— Det er ikke den videregående skolen som skal utdanne lærerstudenter, det skal Høgskolen i Agder gjøre, sier han og poengterer at det ikke er dokumentert noen sammenheng mellom opptakskrav og det studentene greier å utrette i studiet.

Koordinator for norskfaget, Roy Johansen, tror skolen gjør samfunnet en tjeneste ved å holde stryk-elevene borte fra lærerjobbene, skriver NRK Sørlandet.

Høyt på statistikken

Med disse tallene ligger skolen høyt på strykstatistikken. Til sammenligning er er det bare 1 av 3 som ikke greier å gjennomføre norskfaget i Telemark.

Høgskolen i Agder straffes også økonomisk på grunn av stryk-elevene. Tybring Andresen understreker at skolen blir tildelt penger utifra hvor mange elever som består eksamen, men at dette ikke har noen innvirkning på sensuren.

— Og det er denne saken et godt eksempel på, innrømmer han.