KRISTIANSAND: Du verden for en pose med snadder som dukket opp på hoffet til Hennes Majestet Ræga her om dagen! Både dronningen selv og hennes underdanige hoffreportere måtte kikke både to og tre ganger på posen med det underlige innholdet. Vi har møtt mange reker på vår vei, men maken til tørrpinner har vi aldri skuet for våre øyne før!Kokte himmelske og stekte vidunderlige... men tørkede reker med skall??Det var en av våre lesere som beæret oss med denne gaven, og vi kan opplyse at posen er kjøpt i Ukraina. Der hang den på et stativ i en butikk, sammen med annet godteri som sjokolade og chips. — Jeg hadde i hvert fall ikke spist det! Sier laboratorieleder Rajeev Sehjpal på Agderlab AS. Laboratoriet var tidligere en del av næringsmiddeltilsynet, og vi bestemte oss for å be dem ta en kikk på snadderet vårt. - Det er for få opplysninger på pakken. Ingen holdbarhetsdato, for eksempel. Dersom jeg skulle smakt på dette, ville jeg fått det testet for salmonella først, forteller Sehjpal. Han finner fram en masse utstyr, og en perm som er full av papirer. Rekene skal sjekkes ut for alskens baselusker. Sehjpal klipper opp posen, og det tar ikke mange sekundene før lukta når oss som står et par meter unna. Vi lager snurpeansikter og uff-lyder.- Syns dere dette er ille? Laboratorielederen ler og holder posen godt opp under nesa. Det er tydelig at man får herdet luktesans av å jobbe på lab. Sehjpal går i gang med å sjekke ut innholdet og vi får beskjed om at resultatet blir klart om noen dager. - Egentlig skal man ta minst fem prøver av ulike poser, men siden dere bare har én, så får vi ta det som det er. Det gir i hvert fall en pekepinn, forteller han.Vi er spente da vi besøker Agderlab for andre gang.- Nå hadde jeg turt å spise rekene, sier Sehjpal da vi kommer inn. Han ramser opp en rekke bakterienavn, og informerer om at rekene bestod testen på alle punkter. De kan trygt nytes. Bare synd at hele posens innhold gikk med til testing. Eller kanskje var det like greit?- Selv om jeg hadde våget å spise dem, så må jeg ærlig innrømme at det ikke hadde fristet, forteller laboratorielederen og humrer.Vi er så enige, så enige. SUSE