For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player. SØGNE: — Bussjåføren har forklart at han satt utenfor bussen og slappet av. Plutselig ble han angrepet bakfra av en mann med en svær stokk eller rot. Sjåføren fikk flere slag i hodet og kroppen, sier politiførstebetjent ved Søgne og Songdalen Lensmannskontor, Inger Grete Lia Stålesen.

Politiet fikk melding om overfallet klokken 17.48. Det skjedde ved en blindvei i Årosskogen hvor sjåførene pleier å stoppe i cirka ti minutter før de kjører tilbake til Tangvall. Ingen passasjerer befant seg i eller utenfor bussen da overfallet skjedde. Bussen tilhører selskapet Bussen AS.

— Sjåføren greier å reise seg opp og klarer å komme seg litt unna. Han løper i motsatt retning av bussen, men ser at det kommer to menn til, også de maskerte, løpende fra skogen. Sjåføren snur og løper tilbake og inn i bussen. De tre overfallsmennene løper da inn i skogen igjen, forklarer Lia Stålesen, som tror hendelsen var et ransforsøk.

Det var en forbipasserende mann som varslet politiet om hendelsen.

— En mann som gikk forbi like etterpå så at bussjåføren segnet om inne i bussen. Han varslet både ambulanse og politi, sier Lia Stålesen.

Bussjåføren ble umiddelbart sendt til sykehuset for undersøkelse og observasjon. Ifølge politiførstebetjenten går det etter forholdene greit med bussjåføren som er i begynnelsen av 50-årene.

De tre mennene fikk ikke med seg noe ransutbytte. Pengene befant seg inne i bussen. De stakk til fots innover i skogen. En hundepatrulje fulgte sporene etter mennene gjennom skogen og ned til Gamle Årosveien. Der stopper alle spor. Politiet ønsker å komme i kontakt med folk som kan ha sett de tre mennene.

Bussjåføren har gitt følgende signalement på mennene. Ifølge Lie Stålesen har han verken merket seg alder eller klesdrakt.

Overfallsmannen var cirka 180 høy og hadde enten finlandshette eller en igjensnurpet hettegenser. Han var litt kraftig.

De to andre mennene som kom til var også maskerte. Enten med finlandshetter eller hettegensere som var snørt igjen. Også disse mennene var litt kraftige.

Vitneavhør

Politiet hadde i går tre personer inne til vitneavhør. De hadde også rundspørring i området og søk med hund. Kriminalteknikere jobbet også på stedet.

Politiet hadde ikke fått fatt i de tre mennene da Fædrelandsvennen gikk i trykken sent i går kveld.