24-åringen er dømt til fengsel i ett år, og må også betale 180 000 kroner i oppreisning til de etterlatte, etter han skjøt og drepte biltyven Ronny Halvorsen 21. desember 2003. «Det klanderverdige ligger i at han overhodet løsnet skudd mot bilen. Under de rådende forhold og på det lange holdet innebar skytingen åpenbar livsfare, ikke bare for den eller de personer som befant seg i bilen, men også for faren som befant seg i skuddlinjen», heter det i dommen.

Agder lagmannsrett går dermed mot dommen fra tingretten, hvor frolendingen i januar ble dømt til to års fengsel. Lagmannsretten er kommet til at det ikke foreligger særdeles skjerpende omstendigheter, slik tingretten mente.

«Den risiko han utsatte andre for, kan langt på vei tilskrives at han var redd og oppskaket som følge av avdødes handlemåte», begrunner lagmannsretten.

24-åringen har hele tiden nektet straffeskyld, og har forklart at han ved alle tre skuddene siktet mot bilens front. Hensikten var aldri å drepe Halvorsen, men å stanse bilen, sier han. Lagmannsretten har lagt til grunn at domfelte oppfattet at biltyven prøvde å kjøre ned faren.

Aktor har ovenfor lagmannsretten opprettholdt sin påstand fra tingretten om fengsel i tre år for 24-åringen. Dommen fra Agder lagmannsrett er enstemmig.