— Det er veldig synd for bygda og for restaurantens ti dyktige ansatte som mister jobbene sine. Vi var en kameratgjeng som startet stedet, med mål om å skape mer liv i Vennesla hvor det er lite som skjer. Dessverre har vi ikke nådd ut med konseptet vårt, sier medeier Bjarte Bjellås.

Underskudd

Sportsbaren og spisestedet Hr. Direktør åpnet dørene for første gang i februar 2012. Det året pådro puben seg et underskudd på omkring 240.000 kroner. Året etterpå, rundt 200.000 kroner.

— Vi klarte ikke å få det til å gå rundt. Grunnen er sammensatt, blant annet var vi svært uheldige med både konsert-nekt og innføring av parkeringsskive. Med parkeringsløsningen ble det mer tungvint for folk å besøke oss. Færre folk kom for å spise etter handleturene. I tillegg var konsertene en stor inntektskilde for oss som vi mistet, sier Bjellås.

Han mener også at både naiv prissetting, lite turister og skivebom på konsept er årsak til at det gikk galt for restauranten.

— Da vi åpnet i 2012, var vi redd for konkurranse og holdt derfor et lavt prisnivå. Det tapte vi nok en del på. I tillegg er somrene i Vennesla dårlige. Folk flykter til Fiskebrygga i Kristiansand. I tillegg har vi ikke klart å treffe bra nok med vårt konsept. Vi har hatt mange stamgjester, men det har ikke vært nok.

Tøff vår

Tanken på å måtte legge ned Hr. Direktør streifet brødrene allerede da støysaken ble et tema i fjor vinter. Noen av dagene fikk restauranten kun en fjerdedel av omsetningen sammenlignet med de samme dagene i fjor.

— Noen fredagskvelder måtte vi rett og slett bare stenge, fordi det ble for dyrt å holde åpent, uten gjester.

Brødrene fikk trua tilbake da de merket stort engasjement i etterkant av saken i januar i år.

— Dessverre forsvant engasjementet like fort som det kom. I løpet av resten av vinteren og under hele våren, gikk det svært dårlig, fortsetter Bjellås.

Etterlyser mer støtte

— Føler dere at dere på et plan i denne prosessen er blitt sviktet av lokalbefolkningen?

— Vi ønsker ikke å legge skylden på noen andre enn oss selv, men av og til er nok engasjementet for et levende sentrum større på Facebook enn i virkeligheten. Vi skulle gjerne sett at den gode støtten og engasjement vi opplevde i januar, hadde vart litt lenger enn noen få uker, sier Bjellås.

I april i vår valgte brødrene å ikke fornye leiekontrakten på lokalet. Ifølge Bjellås ble den endelige avgjørelsen om nedleggelse, tre måneder før leiekontrakten gikk ut, først tatt mandag.

Brødrene legger nå gründer-ånden på hylla og fortsetter i jobbene sine i IT-bransjen og i media.

— Jeg håper at noen andre vil ta opp hanskene etter oss og forhåpentligvis treffe bedre, sier Bjellås.

- Vil bli savnet

Daglig leder Nina Schei Ledang i Kjøp i Vennesla er ikke overrasket over nedleggelsen av Hr. Direktør.

— Dette kommer ikke overraskende. Jeg kjenner ikke omstendighetene rundt beslutningen, men jeg håper inderlig ikke at det har å gjøre med de vanskelige rammevilkårene rundt lydvolum å gjøre.

Hun mener at puben kommer til å bli savnet av lokalbefolkningen i Vennesla.

— Hr.Direktør har vært en viktig aktør for å skape liv og stemning i sentrum, og kommer til å bli savnet av mange, sier Schei Ledang.