— Jeg tror han kommer med. Det jeg hører fra miljøet, er at han er den med størst potensiale. På 60 skudd liggende i OL, der alt handler om medalje, tror jeg Odd Arne er den som har størst sjanse til medalje, sier NRKs skyteekspert Ola Lunde til Fædrelandsvennen.

OL-kampen spisser seg til for skytteren fra Lyngdal. Mandag kom Brekne på 26.plass på 50 meter rifle i verdenscupstevnet i München. Stian Bogar, en av konkurrentene om OL-plass, kom på en sterk fjerdeplass.

— Jeg er litt skuffet resultatmessig. Samtidig var dette kanskje tidenes konkurranse nivåmessig. For meg startet det bra, men det ble litt tynne tiere etter hvert, forklarer Brekne til Fædrelandsvennen.

— Jeg tror uansett at Brekne kommer med, selv om Bogar nok får OL-plass på bakgrunn av prestasjonen i München, sier Lunde.

— Best form er et av parameterne når vi vurderer, sier sportssjef Tor Idar Aune. Han og resten av landslagsledelsen tar ut laget til OL 31.mai. Før helga ble det sagt at sju norske herreskyttere kjemper om tre plasser. Det gjelder fortsatt, i følge Aune.

Tror på ny uttakskonkurranse

Det er tre skytekonkurranser for herrer i OL. Norge kan maks ha to utøvere i hver gren. Brekne og Bogar har de beste resultatene i verdenscupen i år, med hver sin fjerdeplass. Samtidig er det flere skyttere som har mulighet til å oppnå gode resultater når det konkurreres i øvelsen helmatch - liggende, sittende og stående skyting - i München tirsdag og onsdag.

— Er OL-sjansene dine svekket eller styrket etter konkurransen i München, Brekne?

— Ut ifra prestasjonen er de ikke styrket. Samtidig er det så jevnt mellom flere av oss at jeg til og med har vanskelig med å prioritere for meg selv hvem jeg hadde sendt til Rio, sier Brekne, som kom til OL i London etter omskyting mot nettopp Bogar i 2012. Sørlendingen fikk tur til London med minst mulig margin. Brekne tror omskyting fort må til for å skille de norske skyttere igjen. Hvem som eventuelt må ut i uttaksskyting vil han ikke gjette på.

— Jeg heller mot at det blir omskyting igjen. Mer spennende enn det går det ikke an å få det, sier Brekne og humrer.

— Og du har erfaringen som kan vippe det i din favør om du er med der?

— Det er alltid greit med erfaring, svarer Brekne.

Endelig uttak 31.mai

Omskyting skjer i tilfelle hjemme i Norge, neste mandag - antakelig i østlandsområde.

— Uttakskonkurranse, dersom vi velger det, blir 30.mai, varsler sportssjef Aune.

— Det blir spennende å se hvordan de tenker rundt uttaket, sier Brekne.

— Skyteekspert Ola Lunde tror du kommer med. Hva tenker du om det?

— Det er alltid hyggelig å høre det, svarer mannen som representerer Østre Romerike Miniatyrskytterlag.

— Odd Arne har gode muligheter. Vi tar en vurdering utover i denne uka. Laget skal presenteres 31.mai, sier Aune.