Gjøran Thomassen tok for tre år siden over de norske franchiserettighetene til jeansgiganten, og åpner nå kjedens fjerde butikk i Norge — midt på Oslos paradegate.

— Det etableres slike flaggskipbutikker i store verdensbyer, og Karl Johan har vært et mål for meg. Det tok 13 måneder å forhandle fram leieavtalen, og du finner ikke akkurat dette lokalet på finn.no, sier Thomassen til Fædrelandsvennen.

Kremmerånd

42-åringen har sin bakgrunn og kremmerånd fra farens klesbutikk i Butikkhuset i Vennesla, og drev siden Jack & Jones og Selected i Markens gate i Kristiansand med kristiansanderen Phillip Heath i 13 år. i 2010 dro de to til Oslo for å drive G-Star-konseptet i Norge.

Det er Finansavisen som skriver at den nederlandske kleskjeden åpner butikk på Karl Johan, til en kvadratmeterleie på rundt 18.000 kroner.

— Jeg jobber med lokalitet og utvikling av konseptet, og Phillip driver butikkene. Etter at vi forhandlet fram avtalen om å leie i Karl Johan, ble avtalen godkjent av konsernet i Amsterdam, før tegneprosessen gikk i gang, sier Thomassen.

Den nye butikken, en såkalt "flagship-store" åpner dørene i mai, i Wattgården i Karl Johans gate 14. ## Flaggskip

Remi N. Olsen i næringsmeglerfirmaet Malling & Co, sier til Finansavisen at butikken vil bli stor, selv i Karl Johan-målestokk.

— "Flagship store" betyr at kjedens fulle sortiment vil være på plass – både for dame og herre. Butikken blir på 500–600 m2, noe som er på nivå med Moods of Norway-forretningen i samme gate og er stort i Oslo-målestokk.

18.000 kroner i kvadratmeterleie vil bety at G-Star-avtalen blir en av de største butikkleiekontraktene i Oslo på lang tid.

Gjøran Thomassen vil imidlertid ikke uttale seg på pris, menifølge Remi N. Olsen er det trolig at 20.000-kronersgrensen for kvadratmeterpris i området snart brytes.

Til sammen har Thomassen og Heath nå fire konseptbutikker i Norge, inkludert flaggskipbutikken som kommer i mai.