KRISTIANSAND: – Når man elsker noen så høyt, så faller det naturlig, forteller Arne Gundersen (71) og ser bort på kona Berit (71).

Gift i 52 år

De har vært et par siden de møtte hverandre på en sommercamp på Tømmerstø som 17-åringer. Ekteparet har vært gift i mer enn et halvt århundre, og det har aldri vært noe alternativ å dra fra hverandre.

– Til sommeren har vi vært gift i 53 år. Det handler om å stride sammen, med hverandre og ikke mot hverandre. Man må takle utfordringene sammen, sier han.

Enkelt og greit

Tirsdag formiddag sitter de på Café Dronningen, et av deres faste steder hvor de drar for en kaffekopp og en god prat. Om alt fokuset rundt valentinsdagen har de også noen tanker.

– Den der valentinsdagen, den feirer vi hver dag. Det går jo ut på å feire kjærligheten og de man elsker, enkelt og greit, sier Arne.

Jentedate

Som single jenter er ikke Gina Lie (23) og Stine Bellesen Hansen (22) store tilhengere av valentinsdagen, men de utnytter likevel dagen til å dra på venninnedate.

– Jeg har ikke tenkt å sitte inne alene, så jeg skal ut å spise med noen gode venninner. Det blir rett og slett en skikkelig jentedate på meg, sier Gina.

For amerikansk

Begge tror de hadde satt mer pris på valentinsdagen om de hadde hatt kjærester, og en ting er de enige i.

– Det er litt for amerikansk, og kanskje litt oppskrytt. Når det er sagt kan det være at jeg hadde tenkt annerledes om jeg hadde hatt kjæreste, påpeker Stine.