KRISTIANSAND: Det var søndag kveld at en passasjer om bord på Color Lines ferje Superspeed overvar at en rumensk statsborger stjal klær i butikken på båten. Passasjeren varslet vektere om bord som anholdt mannen og plasserte ham i "arresten" på båten.

Det ble gjort beslag av noe tyvegods. Samtidig ble vekterne gjort oppmerksomme på at rumeneren hadde oppholdt seg med tre andre personer på ferja.

Varslet politiet

Da Superspeed ankom Kristiansand, samarbeidet tollvesenet med politiet slik at to rumenske kjøretøy, som kom i land, ble stanset på en parkeringsplass i sentrum. Mannen som ble anholdt av vektere om bord på ferja, ble overlevert til politiet.

I bilen gjorde politiet beslag av tyvegods og mindre mengder narkotika.— Til sammen er det funnet tyvegods til en verdi av omkring 12.000 kroner, forteller etterforskningsleder Hans Petter Sandell til Fædrelandsvennen.

Skimmingutstyr i bilen

I bilen fant politiet også en elektronisk enhet som ble tatt med for analyse.

— I den ene bilen ble det funnet en kortleser som kan brukes til å registrere kredittkortopplysninger. Det er usikkert om den var ment for bruk i minibanker eller kortterminaler, sier Sandell.

De tre mennene som er pågrepet, er henholdsvis 24 år, 28 år, 36 år og 39 år. Samtlige er rumenske statsborgere.

Bøter på til sammen 30.000 kr.

To av mennene er ilagt et forelegg på 5000 kroner, mens de to andre er ilagt et forelegg på 10.000 kroner.

Mennene er siktet for tyveri, heleri og besittelse av narkotika.

— De er varslet om at de kan få et utvisningsvedtak dersom de vedtar bøtene, opplyser politiadvokat Jørgen Henriksen til Fædrelandsvennen.

Mennene får forkynt foreleggene i løpet av tirsdagen