En som har vært død. Forklar. — Jeg kom over historien til tidligere venstrepolitiker Olaf Thommessen, som i 2005 falt om på en joggetur og døde. Da han våknet igjen, hadde han møtt sin mor på den andre siden. Jeg følte ikke historien hans hadde fått nok oppmerksomhet.

Hva slags dokumentar er "Den andre siden"? - Vi skal alle dø en gang, og vi hører om både dødsangst og de som har et avslappet forhold til det å dø. Jeg fikk ideen til dokumentaren etter å ha lest artikkelen om kreftsyke Anniken Golf fra Mandal i Fædrelandsvennen.

Hvem andre er med? - I tillegg til Golf og Thommessen har jeg pratet med ei gammel klassevenninne. Hun heter Lisa, er kristen og mistet moren sin for snart tre år siden. De kristne har et avslappet forhold til å dø, for de er sikre på at de kommer til et bedre sted.

Hvilket forhold har du til den andre siden, da? - Jeg blir litt distansert til temaet når jeg holder på å jobbe med det. Men da jeg hørte på opptakene, skjønte jeg at det var sterkt og nært. Jeg er litt redd for å tenke for mye på det, jeg tror aldri vi kommer til å skjønne helt det forholdet de som skal dø har til det, hvordan det føles å være så nær den andre siden.

Hvordan har du begynt å lage dokumentarer for NRK? - Jeg har alltid drevet mye med teater, og gikk dramalinja på Vågsbygd vgs. Men da jeg sto på opptaksaudition til Teaterhøgskolen, skjønte jeg at det ikke var riktig. Da begynte jeg å studere sosiologi, og under studiene ble jeg gjort oppmerksom på studentradioen. Etter hvert kom jeg inn i NRK-systemet, og da eskalerte det og jeg ble mer interessert. Dette er den tredje dokumentaren jeg lager for NRK P3. Og nå livnærer du deg som selvlært journalist i hovedstaden? - Nå jobber jeg som frilansjournalist, ja. Men drømmen er fast jobb i NRK.

Hvorfor har du valgt radio som medium? - Radio er det mest slitesterke mediet som finnes. Og folk husker bare det som er bra på radio, i motsetning til tv, der de husker det dårlige. Radio er et takknemlig medium å jobbe i.