— Vi har pågrepet en mann i midten av 20-årene med utenlandsk opprinnelse. Han stemmer overens med fornærmedes beskrivelse av gjerningsmannen, og videre med de øvrige opplysninger politiet har innhentet i form av tips, avhør og andre undersøkelser, skriver politioverbetjent Eva Marit Gaukstad, politioverbetjent og leder av avsnitt for volds- og sedelighetskriminalitet i Agder politidistrikt, i pressemeldingen som ble sendt ut torsdag formiddag.

Blir framstilt i Kristiansand

Den pågrepne vil ble fremstilt for varetektsfengsling fredag. Trolig vil dette skje i tingretten i Kristiansand, opplyser Gaukstad til Fædrelandsvennen.

Hun ønsker ikke å kommentere hvor mannen ble pågrepet, eller noen andre omstendigheter rundt pågripelsen.

— Det er av hensyn til etterforskningen. Vi har opplysninger vi må sjekke ut og vitner som må avhøres, sier politioverbetjenten.

Gaukstad sier mannen så langt ikke har ytret ønske om en advokat, men vil få oppnevnt dette senere.

— Tilfeldig offer

Voldtekten ble meldt til politiet ved sju-tiden søndag morgen. Kvinnen var på vei til et busstopp langs Lillesandsveien i Grimstad.

— Vi har grunn til å tro at kvinnen var et tilfeldig offer og at det ble gjennomført en fullbyrdet voldtekt. Vi anser dette som en særdeles grov sak, har Gaukstad tidligere uttalt til Fædrelandsvennen.

Gikk ut med beskrivelse

Politiet gikk mandag ut med en beskrivelse av gjerningsmannen som mørk i huden og av utenlandsk opprinnelse. Han snakket for det meste engelsk, men uttalte noen norske ord. Han hadde mørkt, kort hår og gikk med en mørk jakke og løstsittende dongeribukser. Han ble anslått til å være mellom 1.65 og 1.80 meter høy.

Politiet har før pågripelsen gått fra dør til dør for å høre om folk kan ha sett eller hørt noe. Etterforskerne sjekket også gamle tips og anmeldelser.

— Vi går tilbake i tid for å se om det har vært hendelser som kan settes i sammenheng med overfallsvoldtekten i helgen. Vi ønsker også at folk som tidligere kan ha opplevd ubehageligheter eller tilnærmelser om å ta kontakt med oss, har Gaukstad uttalt.