— Det er stor sannsynlighet for at de aller fleste på Sørlandet vil få en hvit jul i år, sier meteorolog Øyvind Johnsen ved Meteorologisk institutt.

Det er likevel først et stykke ut på dagen og tidlig kveld det vil falle snø ytterst ved kysten. Julaften vil starte med regn i lavere strøk, men så vil temperaturen synke og nedbøren gå over til snø. Det er ikke snakk om de store snømengdene, og de som vil prøve skiene må dra et stykke inn i landet.

Mye snø på Hovden

— Det er flere steder på Hovden målt over én meter med snø, mens det i Sirdal er 84 centimeter. På den offisielle målestasjonen i Valle er det imidlertid ikke mer enn 34 centimeter snø, sier Øyvind Johnsen.

23. desember var det ifølge Yr.no registrert følgende snødybder på utvalgte steder på Sørlandet: Åmli (8 cm), Åseral (18 cm) og Fjotland i Kvinesdal (40 cm).

Vinden avtar

Tidlig på julaften vil det nok på Sørlandet regne i ytre strøk, men utover dagen vil snøgrensen krype nedover. Utpå kvelden vil det nok kunne falle snø også helt ute ved kysten. Det blir imidlertid ikke snakk om de store snømengdene, og det hvite teppet blir heller ikke liggende så mange dagene i lavere strøk, sier meteorolog Øyvind Johnsen ved Meteorologisk institutt.

På kvelden på julaften og 1. juledag er det ventet av vinden vil avta til laber til frisk bris ved kysten. Det ser ut til å bli pent vær og lite skyer på 1. juledag. En vil også kunne se sola det meste av 2. juledag, men så vil det skye til igjen, bli mildere og nedbøren vil på nytt komme som regn i ytre strøk.