Leteaksjonen i Kristiansand har pågått siden lørdag kveld, etter en bekymringsmelding fra den savnede mannens familie. Mandag søkes det både fra luften og på bakken flere steder.

Bruker oogså hunder

— Luftambulansen søker nå i et turområde sør for Sørlandsparken, ved Drangsvann og Rokshei. De søker i åpne områder, slik at vi får klarert disse. Finner vi ham ikke, vil vi sette inn mannskaper på bakken tirsdag, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder-politiet til Fædrelandsvennen.

Også hundeekvipasjer fra Norske redningshunder søker i terrenget som 74-åringen Sigurd Kallhovd nesten daglig bruker til gåturer. Man kan ta seg inn i området både fra Sørlandsparken og fra Nedre Timenes.

Observert to ganger

Natt til mandag har mannskaper fra Sivilforsvaret og Rød kors også lett mellom Lauvåsen og Sørlandsparken etter to uavhengige tips om at mannen skal være observert der.

— Han skal være observert gående mot rundkjøringen ved Sørlandsparken to ganger lørdag, klokken 13.30 og 14.00. Dette er opplysninger vi fester lit til, sier Klausen.

Søndag kveld gjorde hunder en markering som kan stamme fra savnede i det aktuelle området. Etter at dagslyset kom mandag, gikk nye mannskaper fra blant andre Sivilforsvaret gang med å finkjemme det tildels ulendte terrenget. Totalt deltar 40 personer i leteaksjonen.

— Søker fortsetter med uforminsket styrke. Vi leter så lenge det er dagslys, så får vi ta en vurdering av hva vi gjør videre, sier operasjonsleder Klausen.

Sigurd Kallhovd Foto: Privat

Fått flere tips

I samråd med familien har politiet etterlyst savnede med navn og bilde. Sigurd Kallhovd er født i 1940, bosatt i Vigvollåsen på Hånes. Han er omtrent 170 cm høy, grovbygd og har grått, kortklippet hår.

— Etter at vi gikk ut med navn og bilde til Fædrelandsvennen har vi fått inn mange tips om områder som den savnede kan ha beveget seg i, opplyste innsatsleder Leif Erik Garthus til Fædrelandsvennen søndag.