Arbeids- og sosialminister, Robert Eriksson, besøkte Hans Lund og ungdommene på Jobbskolen ved Nav Kristiansand på torsdag. Foto: Christian Tunge
Robert Eriksson Foto: Christian Tunge

— Det var utrolig spennende, givende og inspirerende, men også veldig rørende, sier arbeids- og sosialministeren.

Han har nettopp fått høre historiene til fem av ungdommene på Jobbskolen. Prosjektet, som er delfinansiert av arbeids- og velferdsdirektoratet, har som mål å få ungdommer tilbake i arbeid eller skole.

— Man kan se på prosjektet som talentutvikling. Jobbskolen handler om å se og skreddersy et program for den enkelte, sier Eriksson.

Det stilles krav om oppmøte til ungdommene; et krav statsråden vil ha lovfestet. Eriksson vil nemlig gi Nav muligheten til å trekke sosialstøtten til de som skulker kommunens aktiviteter.

— Ved ikke å stille krav, sier man egentlig at man er likegyldig. Kristiansand og Grimstad er mønsterkommuner når det gjelder å legge til rette for, og stille krav til mottakerne. Resultatet av prosjektet taler for seg selv, sier Eriksson.

Prosjektleder for Jobbskolen, Hans Lund, forteller at det er inspirerende å ha statsråden på besøk.

— At vårt arbeid blir lagt merke til sentralt, er en stor fjær i hatten.

Flere av ungdommene har en tøff fortid, andre er bare skoleleie og har droppet ut. Han er fornøyd med utviklingen til de 100 første som har vært innom.

— 35 har fått praksisplass, åtte fast jobb, 26 er tilbake i studier og sju er på arbeidsmarkedskurs.

Av ulike grunner har noen sluttet eller frafalt. To har blitt utvist.