Slik annonserte den nå siktede Søgne-mannen på nettet.

En av plakatene ble hengt opp like ved bensinstasjonen på Tregde feriesenter i Mandal.

— Vi oppdaget plakaten første uke i juli, og den ble umiddelbart revet ned. Dette framsto som tjuvegods. Ingen kan gi rabatt på fire kroner per liter med dagens pris på drivstoff, sier daglig leder ved feriesenteret Trond Kristiansen til Fædrelandsvennen.

— Dessuten må du være offentlig godkjent som selger av drivstoff. Dette er ikke noe du kan levere fra en bil i plastdunker, sier Kristiansen.

Pågrepet torsdag

Torsdag ble et samboerpar (35 og 42 år) fra Søgne pågrepet etter å ha vært ettersøkt en liten stund.

— Mannen er siktet for underslag. Han har brukt et kredittkort som er overtrukket for å kjøpe drivstoff fra en selvbetjent bensinstasjon, sier Jan Ove Thorsen, etterforskningsleder ved Søgne og Songdalen lensmannskontor.

Han sier det ble foretatt ransaking torsdag og gjort beslag som styrker saken. 35-åringen har erkjent de faktiske forholdene, og ble løslatt mot meldeplikt torsdag kveld.

— Kvinnen er foreløpig siktet for heleri gjennom å ha kjøpt billig drivstoff av mannen. Hun har erkjent dette, men har ikke ønsket å forklare seg videre, sier Thorsen.

Dømt for bedrageri

Begge er kjenninger av politiet, og sammen dømt for bedrageri tidligere, blant annet ved bruk av falske sedler og falske underskrifter.

Politiet mistenker at drivstoffet er solgt videre til kunder i Søgne- og Mandal-regionen.

— Personer som har kjøpt drivstoff kan ha gjort seg skyldig i heleri. Det bør ringe noen alarmklokker hos folk når de får tilbud om så billig drivstoff, sier Thorsen.

Saken startet med tips fra bensinstasjonen på Valand i Mandal der siktede handlet drivstoffet. Etter hvert kom det flere tips om billig drivstoff til salgs, og dette ble satt i sammenheng.

- Hadde handlet mye

Selskapet Agder olje eier den selvbetjente stasjonen på Valand.

— Vi varslet politiet om at det kunne være uregelmessigheter. Bakgrunnen var at vi stadig gikk tom for drivstoff, og måtte undersøke om vi hadde en lekkasje. Vi sjekket transaksjonene og fant ut at det var et kortnummer som handlet ekstremt mye, og spesielt farget diesel, sier daglig leder Terje Vetås.

Han sier drivstoffet er betalt på vanlig måte, og at de ikke er blitt utsatt for noe straffbart.

— Jeg tenkte at her er det brukt et spesielt kort eller et kort tilhørende noen andre, sier Vetås.

Gjenstår etterforskning

Etterforskningsleder Jan Ove Thorsen ønsker foreløpig ikke å gå kommentere nærmere hvordan kortet er brukt.

— Det gjenstår ennå etterforskning i saken, sier han.

Per Eivind Vik, daglig leder av Tank-kjeden, ringte den nå siktede selgeren av drivstoffet da han fikk tips om plakaten som hang ved stasjonen på Tregde.

— Han virket helt kald, og kunne ordne den mengden drivstoff man ønsket til denne unormalt lave prisen, sier Vik.

Fædrelandsvennen har ikke lyktes i å få kommentar fra den siktede mannen.