Til slutt kunne de tre rogalendingene Janne T. Aasheim (Sandnes IL), Martin Nevland (Gjesdal IL) og Linn Ravndal (Gjesdal IL) — og sørlendingen Marcus Homdrom (Imås Ski) juble for andreplass i stafetten som samlet alle de beste 15- og 16-åringene i Norge.

— Vi visste at de var gode, men at de skulle komme så høyt hadde vi ikke trodd. Meget gledelig, konstaterer Geir Olav Håland, leder av langrennskomitéen i Agder og Rogaland Skikrets.

- De beste holder høyt nivå

Nylig skrev Fædrelandsvennen om at ikke en eneste sørlending deltok blant 213 skiløpere i senior-NM i Tromsø. Men i den direktesendte stafetten på NRK, beviste først og fremst Homdrom at det i alle fall er talenter i Sør. Imås-gutten gikk laget opp fra fjerde til andreplass på ankeretappen. Stafetten samlet de to beste lagene fra alle skikretsene i Norge.

— Det forteller noe om nivået på skikretsen vår når alle de beste i Norge er på plass. De beste i kretsen vår holder et veldig høyt nasjonalt nivå, sier Håland.

Andrelaget på 19. plass

Tidligere i sesongen har Valle-gutten Aron Rysstad vunnet et norgescuprenn i den yngste juniorklassen.

Andrelaget til Agder og Rogaland gikk inn til 19. plass blant de 31 lagene. På dette laget gikk Kristine Amundsen fra Oddersjaa og Bjørnar K. Fredvik fra Gjerstad i tillegg til rogalendingene Ragnhild Aarekol og Jakob Odland.

Buskerud vant stafetten over 4x3,5 kilometer i klassisk stil. Agder og Rogaland var 18,4 sekunder bak mens Sør-Trøndelag på tredjeplass var ytterligere tre sekunder bak.