Snart to uker er gått siden den 63 år gamle norsk-kurderen ble funnet drept i sitt eget hjem på Hånes. Så langt er svært få detaljerfra etterforskningen kjent for allmennheten — og for familien.

Tove Karlsen Westbye er bistandsadvokat for sju av den dreptes voksne barn. Hun sier de opplever det som frustrerende at det ikke kommer ny informasjon i saken fra politiet.

— Det er en ekstra belastning for dem, sier Westbye til Fædrelandsvennen.

- Vanskelig å gå videre

I tillegg kommer belastningen med at broren (35) og moren (54) deres fortsatt er siktet for drap eller medvikning til drap på faren. Politiet har tidligere uttalt at deres status er noe som vurderes fortløpende.

Mahmoud Mohammadi var en kjent politiker i Kurdistans Demokratisk Parti (KDP). Foto: Kdpmedia

Liket av faren er heller ikke frigjort etter obduksjonen.

— De kan ikke få planlagt begravelse, og det gjør det vanskelig for dem å gå videre, sier bistandsadvokaten.

Påtaleleder Terje Skaar i Agder-politiet ønsker ikke å kommentere uttalelsene. Det er på det rene at ingen nye personer er siktet i saken.

Omfattende skader

63-åringen ble funnet drept i tomannsboligen sin rett rundt klokka 23 fredag 26. februar. Politiet har opplyst at kona og sønnen var til stede da de ankom. De ble først avhørt som vitner og deretter siktet. Etter to dager i politiets varetekt ble begge løslatt.

— Slik jeg ser det, mener politiet nå at både sønnen og moren er sjekket ut av saken og at det heller ikke er noen i familien som står bak dette drapet, har sønnens advokat, Knut Henning Larsen sagt til Fædrelandsvennen.

Det er kjent at naboer hørte vedvarende bankelyder fra boligen til sent torsdag kveld før drapet - og samme kveld som Mohammadi ble funnet drept. Politiet har beskrevet åstedet som «krevende», og etter det Fædrelandsvennen kjenner til hadde 63-åringen omfattende skader.

Sønnen ringte politiet

Det skal ha vært ektefellen som fant ektemannen død. Hennes advokat, Christian Faye Ree, har uttalt til Fædrelandsvennen at hun «ikke har sett noe», men ellers ikke røpet hva hun har forklart i avhør.

Etter det Fædrelandsvennen kjenner til ringte hun sønnen da hun fant mannen. Han bor i nærheten. På vei bort til foreldrenes bolig ringte han politiet.

Sent fredag 26. april ble 63-åringen funnet drept i boligen på Hånes. Foto: Erlend Olsbu

Politiet har bekreftetat Mohammadis bakgrunn som politisk og militær lederi hjemlandet Iran er del av den brede etterforskningen. De bekrefter at de er kjent med opplysningene om 63-åringen kan ha skaffet seg fiender gjennom sitt engasjement, som han fortsatte etter at han kom til Norge på slutten av 1990-tallet.

— Sønnen har i avhør sagt at han ikke kjenner til at faren har hatt andre fiender enn dem han har hatt gjennom sitt mangeårige politiske engasjement, har sønnens forsvarer Knut Henning Larsen uttalt.

Han ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer.