Fire måneder etter at han slapp ut fra sin tredje dom, slo 20-åringen til igjen. Søndag 9. november tok han seg inn i resepsjonen på Aquarama i Kristiansand sammen med en 26-åring.

Les også:

Teknisk leder Steinar Revheim viser døra i Aquarama der tyvene forsvant ut. Foto: Vegard Damsgaard

Vaktleder Ronny Lian fortalte til Fædrelandsvennen at yngstemann kom mot ham, fektet med kniven og sa et par ganger «Skal jeg stikke deg?».Da politiet ble tilkalt forlot duoen stedet. Få timer senere ble de pågrepet etter å ha booket seg inn på Hotell Dronningens. I rommet ble kniven funnet i ei truse under senga, sammen med en del tyvegods fra Aquarama.

20-åringen sitter nå varetektsfengslet i fire uker. I fengslingsmøtet erkjente han straffskyld for truslene og grovt tyveri fra Aquarama. Han mener han var psykotisk som følge av rus da dette skjedde.Kristiansand tingrett mente siktede har et svært alvorlig rusproblem som medfører at han ikke klarer å styre handlingene sine. Han har for øyeblikket ikke kontakt med det offentlige hjelpeapparatet, og retten mente dette alene ville føre til at han vil begå ny kriminalitet hvis han ikke ble varetektsfengslet.

20-åringen er også siktet for tyveri etter at det ble funnet tyvegods i en leilighet i Kristiansand sentrum. Dette nekter han straffskyld for. 26-åringen er kun siktet for innbruddet på Aquarama, og politiet fikk ikke retten med på varetektsfengsle ham.