Ulykken fant sted klokka 01.31 drøyt 400 meter øst for Grimstadporten, i retning Arendal, idet motortrafikkveien blir trefeltsvei.

En eldre Toyota Avensis kolliderte med midtrekkverket på stedet, noe som gjorde at bilfører ikke klarte å komme seg ut av kjøretøyet.

Rusmistanke

— Det er en person i bilen som har kollidert, forteller innsatsleder ved Arendal politistasjon, Trond Sagbakken, til Fædrelandsvennen.

En person ble sendt til akuttmottaket i Arendal etter ulykken på E 18. Foto: Baard Larsen

Bilfører, en mann på 44 år fra arendalskanten, ble hurtig frigjort fra vraket og fraktet med ambulanse til akuttmottaket ved Sørlandet sykehus Arendal.Operasjonsleder i Agder politidistrikt, Atle Loven, sier til Fædrelandsvennen et bilfører blir avkrevd blodprøve.

— Jeg kan bekrefte at det er mistanke om kjøring i påvirket tilstand. Mannen vil det bli tatt de nødvendige prøver av, sier Loven.

Stor utrykning

Ettersom bilfører er avkrevd blodprøve, er han automatisk siktet for kjøring i påvirket tilstand.

Da meldingen om trafikkulykke ved E 18 kom, ble det sendt to ambulanser fra Arendal. Tilfeldigvis passerte Grimstad-ambulansen skadested, og kunne raskt fastslå at skadested var en kilometer lengre øst. Og at det kun var behov for ytterligere en ambulanse.

— Vi kan ikke si noe om skadeomfanget til mannen nå. Dette må operasjonssentralen ta seg av senere, sier innsatsleder Sagbakken.

Operasjonsleder Loven sier 44-åringen er lettere skadet. Han klaget over smerter i nakken. Den synlig berusede arendalitten skal ifølge Loven avhøres senere onsdag.