«Partene (...) plikter å opptre lojalt i forhold til hverandre og ikke i urimelig grad undergrave den annen parts interesser i kontraktsforholdet» skriver advokat Elisabeth B.E. Grønningsæter ved kommuneadvokatkontoret i sluttinnlegget til Kristiansand tingrett.

Kristiansand kommune har saksøkt Tangen Utviklingsselskap (Tuas), og hovedforhandlingen er berammet 3. og 4. desember.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

— Ikke aktsom og lojal

Kommunen mener Tuas skylder 1,5 millioner av en regning på 9,5 millioner kroner etter at entreprenøren gravde ut og kjørte bort 1003 lass med fyllmasser til Støleheia i fjor.

Men kommunen hevder avtalen var at store stein skulle vært sortert ut, tilsvarende minst 16 prosent av totalmengden. Disse kunne vært vasket på Tangen, knust og brukt til veiformål siden de bare var «moderat forurenset».

Kommuneadvokaten mener utbyggeren burde kontaktet kommunen, som kunne bidratt til konstruktive løsninger i stedet for at massene ble fraktet bort.

«Saksøktes handlemåte tilfredsstiller ikke kravene til aktsom og lojal opptreden.» anfører advokat Grønningsæter.

Les også:

— Forurenset masse

Tuas bestrider at det har opptrådt illojalt mot sin kontraktspartner.

«Alle de masser som Tuas ihht. avtalen har transportert til anvist deponi har vært å anse som «forurenset masse» og Tuas har dekket transportkostnadene ihht. den inngåtte avtale.» skriver selskapets prosessfullmektig advokat Helge Wigemyr i sitt sluttinnlegg.

Han avviser det rettslige grunnlaget for kravet, mener kommunen ikke har lidt noe økonomisk tap og hevder Tuas har overholdt sine forpliktelser etter kontrakten.

Tuas bygger for tiden 86 leiligheter ytterst på Tangen. Selskapet kjøpte i 2005 Tangen fra kommunen for 185 millioner, mot at kommunen bekostet fjerning av avfall.

Les også: