— Vi hadde den ute i fjor og forfjor til en prisantydning på 35 millioner kroner. En taksmann fra Oslo satte den taksten i 2012 og selger har hatt en formening om at det var verdien. Nå går vi ned i pris for å se om vi treffer markedet på det nivået, sier eiendomsmegler Gustav J Sædberg hos Meglerhuset Sædberg.

I 2012 ble eiendommen lagt ut for salg til en prisantydning på 35 millioner kroner. Året etter gjorde selgerne et nytt forsøk med uendret pris. Mandag kveld ble eiendommen lagt ut for tredje gang, men nå er prisen 25 millioner kroner.

— Vi hadde interessenter i både fjor og fjorfjor til lavere pris, men kom ikke i mål, sier Sædberg.

Gir opp prisrekord

Forretningsmannen Atle Brynestad og skuespilleren Linn Stokke kjøpte eiendommen på Bergsøya i 1993. Prisen den gang skal ha vært fire millioner. I løpet av disse 20 årene har eiendommen blitt rustet opp betydelig.

— Det er en sjelden eiendom som har alt. Svømmebasseng, brygger og sandstrand, tennisbane, båtgarasje og sjøbu, sier Sædberg.

Da hytteeiendommen ble lagt ut for salg i 2012 håpet Sædberg på ny prisrekord på Sørlandskysten. Den gjeldende rekorden på kysten av Sørlandet ble også satt i Lillesand, da eiendomsinvestoren Ola Mæle solgte eiendommen «Gården» på Ågerøya for 34,5 millioner kroner. Han solgte eiendommen til sitt eget familieselskap Bjerke Industrier i 2009. Den rekorden må trolig Brynestad se langt etter.

— Vi regner ikke med at vi kommer der igjen, sier Sædberg.

Håper på 60 mill. for Gaupholmen

En annen eiendom i Lillesand kan derimot ta rekorden med god margin, dersom selger Erik Klaveness oppnår noe i nærheten av prisantydningen på 60 millioner kroner for sitt landsted Gaupholmen.

— Den er fremdeles til salgs. Vi har hatt ute en annonse og lett litt i skuffene etter interessenter. Vi jobber med et par stykker, så jeg ser ikke bort fra at det skjer noe, sier eiendomsmegler Nils O. Nordvik til Fædrelandsvennen.

Ifølge Nordvik er prisen fremdeles den samme.

— Vi har ikke diskutert noen prisreduksjon. De som har råd til å betale 50 millioner kroner har også råd til å betale 60 millioner, sier Nordvik.

- De andre blir melk og brød

At prisen på Bergsøya nå blir satt ned med 10 millioner kroner gjør ikke inntrykk på Nordvik.

— De har vel kommet til et punkt hvor de ønsker å selge og har funnet en pris som passer i markedet akkurat nå. Det er annerledes med Gaupholmen. Det er en hel holme, one of a kind, sier Nordvik.

— Nilsholmen ble nylig solgt for 12,5 millioner, hvor prisantydningen var 18 millioner i 2012?

— Det er ikke sammenlignbart. Gaupholmen er i en egen klasse. Det andre blir melk og brød i forhold, sier Nordvik.

Gustav J. Sædberg er ikke helt uenig.

— Gaupholmen er kanskje den fineste eiendommen på Sørlandet. Den har alt, utenom bilvei. Det er vanskelig å sammenligne den med Bergsøya, men jeg mener fremdeles at Bergsøya er blant de flotteste eiendommene langs sørlandskysten, sier Sædberg.