— Denne gangen fungerte kongolesisk rettsvesen som det skulle. Retten har slått fast at stiftelsen er den rettsmessige eier av Dina-senteret. Dette er en full seier for oss, og nå satser vi på å gjenåpne senteret 1. september. Da skal mellom 150 og 180 jenter fra 2 til 17 år få seng, mat, klær og skolegang, sier evangelist Rune Edvardsen.

I mai skrev Fædrelandsvennen at Rune Edvardsen og Dina Stiftelsen hadde mistet kontrollen av senteret de har bygd opp for voldtatte jenter.

Mange sørlendinger har et nært forhold til Dina-senteret etter å ha støttet det økonomisk eller reist ned og arbeidet dugnad der.

Ifølge Rune Edvardsen hadde den lokale ledelsen kuppet senteret og eiendommen rundt. Det var etter at den tidligere lederen av senteret i sommer ble fengslet, at en lokal domstol slo fast at Dina-senteret tilhørte de opprinnelige eierne.

— Jeg må innrømme at jeg før sommeren fryktet at vi skulle miste senteret, så dette er nesten for godt til å være sant. Vi valgte tidlig å gå ut til våre støttespillere og fortelle hva som hadde skjedd. Det førte til at flere ble betenkt, og vi har i sommer ikke fått like store gaveinntekter som tidligere, sier Rune Edvardsen.