17. juni ble 34-åringen dømt for å ha knivstukket sin tidligere kamerat i hans 30-årslag på Gimlemoen. Foto: Kjartan Bjelland

— Han er foreløpig siktet for trussel med kniv, sier politiadvokat Cecilie Pedersen Hille til Fædrelandsvennen.

— Siktede erkjenner ikke straffskyld, sier forsvarer Arild Holden.

- Uprovosert

Tirsdag kveld i ellevetiden rykket politiet ut til en leilighet i Kristiansand sentrum etter at en nabo hadde meldt fra om bråk. Da politiet ankom var 34-åringen forsvunnet.

— Han ble pågrepet dagen etter klokken ti på ett i Kristiansand på bakgrunn av avhør av flere vitner på åstedet, sier Hille.

Fornærmede er en mann i 20-årene, en bekjente av siktede.

— Knivtrusselen fremstår som mer eller mindre uprovosert, sier Hille.

Politiet har beslaglagt kniven som skal ha vært brukt.

— Ble selv banket opp

I Kristiansand tingrett torsdag formiddag ba påtalemyndigheten om at 34-åringen varetektsfengsles for fire uker. Begrunnelsen er faren for bevisforspillelse og faren for at han skal gjenta en straffbar handling.

Mannen motsatte seg fengsling. Han nekter for å ha truet noen med kniv og hevder at han selv ble banket opp av fornærmede i den aktuelle leiligheten tirsdag kveld.

— Siktede sier at han er blitt utsatt for massiv vold, og at deter han som er offer i saken, og at fornærmede har brukt hans fortid mot ham nårhan har snakket med politiet, sier advokat Sveinung Søndervik Johnsen, som møtte i fengslingsmøtet.

— Jeg kan bekrefte at han er blitt utsatt for vold, men hvoromfattende det har vært kan jeg ikke si noe om, sier politiadvokat Hille.

Fornærmede har ikke selv anmeldt trusselen, men saken er undergitt offentlig påtale på grunn av alvorligheten.

Har anket dom

17. juni ble 34-åringen dømt til fengsel i fem år og ti måneders for å ha knivstukket sin tidligere kamerat i hans 30-årslag.

Natt til 3. november var 34-åringen gjest under fødselsdagsfeiringen i den tidligere offisersmessen på Gimlemoen. Festen endte med at han knivstakk verten, etter en krangel om oppgjør for drikkevarer.

30-åringen ble livstruende skadet, med stort blodtap, og bare rask behandling på sykehus reddet livet hans.

Forsvarer Holden opplyser at dommen for grov legemsbeskadigelse med kniv er anket og skal behandles i lagmannsretten. 34-åringen har erkjent knivstikkingen.