KRISTIANSAND: — Slikt hører ikke hjemme i et serviceyrke. Klarer ikke bussjåføren å yte god service bør han finne seg et annet yrke, sier Jørgen Johansen til Fædrelandsvennen.

Han skulle bare hoppe på Haukeliekspressen fra Oslo til Hovden skjærtorsdag, slik han har gjort så mange ganger før. Men det som skulle bli en rolig påsketur ble fort forandret til en lite hyggelig opplevelse for rullestolbrukeren.

- Ville ikke hjelpe meg ombord

— Bussjåføren ville ikke hjelpe meg ombord, ettersom han mente jeg selv måtte ha med hjelp. Det hadde jeg, men hun hadde litt vondt i beinet denne dagen og kunne ikke hjelpe. Dermed ble jeg stående å kverulere med sjåføren, sier Johansen, som ikke er særlig imponert over sjåførens opptreden.

Det var Nettavisen som først omtalte saken.

Nor-Way bussekspress, som drifter Haukeliekspressen, har som slagord at dette skal være en buss for alle. Det fnyser Johansen av, og sier han følte seg maktesløs mens det hele holdt på.

Til slutt tok en av medpassasjerene tak, og hjalp rullestolbrukeren inn på bussen.

Busselskapet beklager

— Det er helt tydelig at denne bussjåføren ikke ønsket at jeg skulle vær med på turen. Jeg er glad andre rundt ser at dette er en situasjon som ikke er nødvendig at oppstår, forteller Johansen.

Busselskapet har lagt seg flate og beklaget overfor Johansen. Ifølge selskapet skal sjåføren gi den nødvendige assistansen, om ikke personen behøver å ha med seg rullestolen ombord på bussen. Det trenger ikke Johansen, som klarer å komme seg ombord på egen hånd med litt støtte.

— Det er svært beklagelig. Slik skal det ikke være, og vi skal selvsagt hjelpe folk med rullestol. Det er det ikke noen tvil om, sier administrerende direktør Bjørn R. Østbye i Nor-Way bussekspress til Nettavisen.

Krever pengene tilbake

Johansen har fått masse støtte etter at han gikk til media med saken, og har også fått en personlig beklagelse fra busselskapet. Han får også tilsendt to fribilletter som han kan bruke på Nor-Way bussekspress sine ruter.

— Jeg går ikke til media for å få oppmerksomhet, men for at det kanskje hjelper busselskapet til å stramme opp hvordan de behandler kundene sine.

- Kommer du til å reise med Nor-Way bussekspress igjen?

— Ja, jeg synes det er et greit og enkelt alternativ. Men det er ikke noe særlig når slikt skjer, sier kristiansanderen.