GRIMSTAD: Grimstad-ordfører Hans Antonsen (V) skriver i en kronikk i torsdagens Fædrelandsvennen at han har måttet tåle sterkekarakteristikker på grunn av sin støtte til fylkessammenslåing.

I starten av kronikken viser han blant annet til en spesiell episode som nylig fant sted under en middag i regi av Aust-Agder fylkeskommune.

" Du skjønner ingenting av hvordan vi tenker her i sør. Du er et misfoster ".

Slik lød, ifølge Antonsen, kommentaren fra en annen fylkestingrepresentant i en av pausene under middagen. Men Antonsen ønsker ikke å gå inn på hvem som leverte kommentaren.

— Det ønsker jeg ikke å fortelle. Grunnen til at jeg tok med denne kommentaren i kronikken, var fordi jeg synes det er en god illustrasjon på hvor mye trøkk det er i denne debatten, forklarer Antonsen til Fædrelandsvennen.

— Jeg skjønner at mange vil vite hvem det er, men målet her har vært å understreke et poeng, ikke henge ut noen, fortsetter han.

Episoden skjedde, ifølge Antonsen, da han sto på gangen med en liten gjeng i en av pausene og diskuterte regjeringens håndtering av saken om kommuneoverflytting.

— Så kom dette utbruddet her, og det ble repetert tre ganger. Jeg husker ikke helt hva jeg svarte, men jeg ga i alle fall uttrykk for at jeg synesdet var ganske urimelig og forlot gruppen, sier Antonsen.

Han mener det er irrelevant om vedkommende har ment det som en spøk eller ei.

— Det ble faktisk sagt i en sammenheng som jeg oppfatter som offisiell, og selv om politikere gjerne må få være litt krasse, så må vi kunne snakke sammen på høvisk vis. Når vi er politikere på en offisiellmiddag, så må vi opptre som politikere, selv om rammen rundt er hyggelig og forholdsvis uformell, sier Antonsen.