HORNNES: Politiet i Agder meldte om hendelsen klokken 22.19.

Søndag kveld kom fire hester seg ut av innhegning på Hannås i Hornnes. Like etter ble en av hestene påkjørt av en bil på riksvei 9, like ved Gullringstjørna.

– En av hestene ble truffet av en personbil. Eier av hestene kom heldigvis raskt til stede. Verken sjåføren eller hesten skal ha kommet til skade, sa operasjonsleder Knut Odde i Agder politidistrikt like før klokka 22.30.

Klokken 23.40 kom politiet med en kontramelding på Twitter om at hesten som ble påkjørt døde av skadene.

Skjedde i 80-sone

Ulykka skjedde i en 80-sone og politiets operasjonsleder priser seg lykkelig for at ingen personer ble skadet.

– Takk og lov for at det gikk greit. Når man treffes et så tungt dyr i høy fart kunne dette gått langt verre, sa Odde.

foto
Her er to av hestene tilbake på plass på gården. I alt fire hester kom seg søndag ut av innhegningen og én av dem traff en bil på riksvei 9. Foto: Kjell Rune Strømstad

Fra en kilde på stedet fikk Fædrelandsvennen opplyst at tre av de fire hestene var samlet inn, mens man fremdeles lette etter den fjerde hesten. Da den ble funnet i en grøft i nærheten av riksveien viste det seg at de første opplysningene om at alt hadde gått greit, ikke stemte.

Hesteeier Karl Bernhard Bakke sier han fryktet det verste da hestene klarte å komme seg ut fra uteområdet.

– Forferdelig

– Jeg holdt på å ta dem inn for kvelden da den ene hesten løp meg ned mens jeg stod i porten. Dette var fire hester i lag, og når den ene først kom seg ut, så fulgte de tre andre etter. Jeg bor rett ved veien, og da jeg så dem løpe nedover fryktet jeg det verste, sier Bakke.

Rundt 300 meter fra hjemmet smalt det, da en bil traff en fem år gammel shetlandsponni.

Bakke fant raskt tre av hestene, men etter en liten leteaksjon i mørket ble den siste hesten funnet død ikke langt fra stedet der påkjørselen skjedde.

– Det er forferdelig. Kona har gått helt i sjokk, sier hesteeieren.

Politiet har ikke vært involvert i hendelsen, og operasjonsleder Vidar Arnesen opplyser om at det er hesteeiers ansvar å ta hånd om det døde dyret.