Politibetjent snur og godtar forelegg for Skofterud-søk

Flere politibetjenter ble bøtelagt for å ha søkt i databaser om Skofterud-dødsfallet. Én nektet først å betale, men ombestemte seg rett før hovedforhandlingen.

Publisert:

Flere politibetjenter er bøtelagt for å ha søkt i politiets database i forbindelse med skistjernen Vibeke Skofteruds dødsfall i fjor sommer. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

  • NTB

I sommer skrev Bergensavisen at politiets eget sporingsprogram hadde avslørt at flere ansatte hadde lett gjennom dokumenter etter at skistjernen Vibeke Skofterud mistet livet i en vannscooter-ulykke utenfor Arendal natt til 29. juli 2018.

Kun én politimann i 20-årene, som på det aktuelle tidspunktet tilhørte Vest politidistrikt, nektet å vedta boten. Han skulle etter planen møte i Oslo tingrett onsdag, men nå er hovedforhandlingen avlyst, opplyser hans forsvarer, advokat Eva-Marie Stryker, til Nettavisen.

Hun poengterer at mannen fremdeles verken erkjenner straffskyld eller forelegget på 2.500 kroner, men at han likevel godtar det.

– Han har besluttet at han ikke orker å stå i prosessen. Det er en kombinasjon av mange faktorer, sier forsvareren, som sier at klienten egentlig hadde bestemt seg for å møte i retten.

– Det har vært mye oppstuss om saken, og det er en belastning å stå i retten som tiltalt. I tillegg risikerer han at det blir en ny runde i retten dersom han skulle vinne fram og Spesialenheten anker. Nå ønsker han bare å legge saken bak seg selv om han er uenig i at han har gjort noe straffbart, sier forsvareren til avisen.

Skistjernen Vibeke Skofterud omkom i en vannscooter-ulykke utenfor Arendal natt til 29. juli i fjor. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Publisert:

Les også

  1. Flere politibetjenter bøtelagt for å ha søkt i databaser om Skofterud-dødsfall

  2. Politi­mann må i retten etter å ha lest doku­menter i Skofterud-saken

  3. Familien Skofterud snakker ut om tapet av Vibeke: – Fortsatt vanskelig å forstå det

  4. Skofterud hadde promille da hun krasjet

  5. Se kjærestens rørende farvel til Skofterud

  6. Familien oppretter minnefond etter Skofterud

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Vest politidistrikt
  2. Vibeke Skofterud
  3. Arendal