LINDESNES: Kvinnen ble funnet i 11.50-tiden torsdag.

– Etterforskningen vil forhåpentligvis avdekke hva som er dødsårsaken, og hvorfor hun ligger der hun ligger, sier oppdragsleder Hans W. Waage ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Torsdag ettermiddag undersøkte politiets krimtekniker funnstedet. Deretter ble den døde kvinnen tatt ut av området og hentet av en begravelsesbil.

Etterforskes

Politiet kan foreløpig ikke si om noe kriminelt har skjedd. Siden de ikke vet dødsårsaken, og kvinnen er funnet død utendørs, etterforsker de bredt, ifølge Waage.

– Vi har ingen opplysninger om at noe er straffbart, sier han.

Krimtekniker Tor Kallhovd gjorde seg ferdig med sin del av jobben på stedet torsdag ettermiddag. Foto: Jarle R. Martinsen

I 15.30-tiden var den døde kvinnen fortsatt ikke formelt identifisert. Men politiet opplyser at det ikke er andre personer som er savnet i området, og at det er naturlig å se funnet i sammenheng med savnede Aslaug Tjomsland.

Ikke langt unna boligen

Kvinnen ble funnet i skogsterrenget ikke langt unna boligen til savnede, øst for Vigmostad i Lindesnes.

– Hun ble funnet i søksområdet, innenfor 1000 meter fra bolighuset, sier Waage til Fædrelandsvennen.

– Hvorfor er hun ikke blitt funnet tidligere?

– Det er noe vi må se nærmere på. Men hun ble funnet i det området som hele tiden er definert som aktuelt søksområde. Det ble gjort en kvalitetsvurdering over hvilke deler av området hvor det skulle søkes på nytt. Hun ble funnet i den delen av området hvor vi ville gjøre et grundigere søk, sier Waage, og legger til:

– Om vi har vært akkurat der før, har jeg ikke detaljkunnskaper om.

Sivilforsvaret pakket sammen utstyret torsdag ettermiddag. Leteaksjonen ble avsluttet etter funnet av den døde kvinnen. Foto: Jarle R. Martinsen

Pårørende varslet

Det var mannskap som deltok i leteaksjonen som gjorde funnet, ifølge politiet. Like over klokka 12.30 var de pårørende varslet. Da var også politiets krimteknikere og helsepersonell på vei til stedet, og leteaksjonen var avsluttet.

– Det skal gjøres en del undersøkelser på stedet, sa Waage kort tid etter funnet.

Politioverbetjent Arvid Falander sperret torsdag ettermiddag veien inn til funnstedet. Foto: Jarle R. Martinsen

Tredje dag

Savnede Aslaug Tjomsland (85) ble sist sett mandag. Leteaksjonen har pågått siden tirsdag ettermiddag.

– Det har ikke vært mye aktivitet i området i natt. Vi har hatt en hundepatrulje ute, men ingen søk utover det. Nå fra morgenen startes det opp igjen for fullt. Først vil man søke seg ferdig i det området som det har vært jobbet i, og når det er gjort, trolig et stykke utpå dagen, så vil det tas en ny vurdering på hvordan man skal ta dette videre, sa operasjonsleder Miriam Stausland i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen klokka 06.40 torsdag morgen.

Funnet skjedde da politiet vurderte om statusen på aksjonen skulle endres til «søk etter antatt omkommet».

Finsøk

Søket ble trappet kraftig opp onsdag. Et Sea King-helikopter, hundepatruljer og 50–60 personer deltok da i leteaksjonen.

Onsdag ettermiddag og kveld ble det søkt i bygninger i området.

– Det er søkt ganske tett i relativt stort område, i cirka en kilometer. Og så er det gjort grovsøk utover det. Vi utvider området hele tiden, og vil gjøre finsøk i flere områder når dagslyset kommer, sa innsatsleder Einar Deisz til Fædrelandsvennen onsdag kveld.

Et Sea King-helikopter ble satt inn i søket onsdag, men søket fra lufta var resultatløst. Foto: Jarle R. Martinsen

Den savnede kvinnen ble sist sett i 13.30-tiden mandag. Hun ble meldt savnet tirsdag ettermiddag, og det ble umiddelbart satt i gang en leteaksjon.

– I god form

Søket har tatt utgangspunkt i kvinnens bolig like ved Oppsal skolehus, som ligger øst for Vigmostad i Lindesnes kommune.

Politiets innsatsleder Jan Åge Sakariassen opplyste onsdag at 85-åringen var i god form, alderen tatt i betraktning.

– Hun bor alene i huset sitt. Hver dag pleier hun å gå en runde på rundt 30 minutter i nærheten av eiendommen sin, sa han.