Begge mener å ha rett til å drive serveringsstedene. I skjenkesøknaden til Tvedestrand kommune har Øya Invest AS opplyst at selskapet har kjøpt serveringsstedet på brygga av Vertshuset AS. Etter det Tvedestrandsposten kjenner til, skal selskapet ha betalt inn deler av kjøpesummen.

I den andre skjenkesøknaden har Tvedestrand Fjordhotell gitt beskjed om at det er inngått avtale mellom Vertshuset AS og Fjordhotellet om leie av lokalene.

Ikke godkjent?

Etter det Tvedesrandsposten kjenner til, skyldes striden at et styremedlem og en aksjonær i Vertshuset AS har gjennomført et salg av serveringsstedet til Øya Invest AS uten at dette var styrebehandlet. I et styremøte den 29. mai, der salget av Vertshuset med driftstilbehør ble tatt opp, kunne styret ikke godkjenne salget. Resultatet ble at styremedlemmet og aksjonærenfratrådte sine stillinger. De har i ettertid solgt sin aksjepost på tilsammen 45 prosent til Tvedestrand Fjordhotell AS.

På en ekstraordinær generalforsamling søndag, ble det valgt nytt styre i Vertshuset AS med Håvard Rådstoga (medeier av Tvedestrand Fjordhotell) som styreformann. Det nye styret vedtok framleie av Vertshuset og Flåten til Tvedestrand Fjordhotell.

Forhandlinger i dag

Siden partene de siste dagene ikke har klart å enes om hvem som har rett til å drive de to serveringsstedene på brygga, blir tvisten behandlet i et rettsmøte på Sorenskriverkontoret i dag.

Dersom det blir en løsning på den muntlige forhandlingen som skal foregå i dag, betyr det at formannskapet, som møtes førstkommende torsdag for å behandle skjenkesøknadene, skal forholde seg til den bevillingssøker som retten mener har rett til å drive stedet.

Blir saken ikke løst i Holt herredsrett, vil Tvedestrand kommune søke juridisk bistand for å finne ut hvem av bevillingssøkerne som har rett til å driver Vertshuset. Da vil det i så fall ikke bli servering før til høsten.