Skandinavisk OL-smell for Norge

Rio de Janeiro (NTB-Stian Grythaugen): For første gang på 20 år ser Norge ut til å få solid juling av både Sverige og Danmark på medaljestatistikken i et sommer-OL.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over tre år gammel

Tre bronsemedaljer er den norske pall-beholdningen så langt under lekene i Rio. Hos våre naboer i sør og øst har det vært langt mer å juble for. Henholdsvis 13 og åtte medaljer er status for Danmark og Sverige når tre OL-dager gjenstår.

Sist Norge kom dårligst ut på medaljeoversikten av de skandinaviske landene i et sommer-OL, var i 1996. To gull, to sølv og tre bronse ble den norske fasiten i Atlanta. Vebjørn Rodal og Knut Holmann sto for de gjeveste medaljene.

Svenskene plasserte seg likevel hårfint foran med sine to gull, fire sølv og to bronsemedaljer. Danmark var best i Skandinavia med fire gull, ett sølv og én bronse.

I de fire sommerolympiadene som har fulgt etter Atlanta-lekene for 20 år siden, har Norge enten vært beste eller neste beste skandinaviske nasjon på medaljeoversikten. Danmark og Sverige har vekslet på å komme dårligst ut.

I Rio tyder alt på Norge igjen må finne seg i å ta jumboplassen. Noen medaljemuligheter gjenstår naturligvis fortsatt, men Sverige (1-4-3) og Danmark (1-6-6) kan også komme til å pynte ytterligere på sine medaljebeholdninger. (©NTB)

Publisert: