— Jeg hadde et håp og et ønske om å være med mot Vålerenga. Jeg må bare leve med at det er jeg ikke, det er bare å jobbe videre, sier Lars Jørgen Salvesen til Fædrelandsvennen.

18-åringen har bøttet inn mål for Start 2 i både treningskamper og seriekamper i vinter og vår og står med 10 mål på 10 kamper i 2014. Før kampen mot Vålerenga i kveld har Start to uaktuelle skadede spisser i Alexander Lind og Matthias Vilhjalmsson. De har også spisser som kun har scoret et mål på til sammen åtte seriekamper.

Likevel finner ikke Mons Ivar Mjelde til 18-åringen, som scoret 40 mål på 27 kamper for a-laget og juniorlaget til Vigør i fjor, mot Vålerenga i kveld.

En spiss på benken

— Det går på det som skjer mellom de to 16-meterne. Det går på tempo og forflytning. Samtidig ville jeg ikke vært redd for å bruke ham i kamper vi fører. Lars Jørgen er en spennende spiller som gjør det bra på Start 2, men akkurat nå er det ikke de unge som skal få oss på sporet, sier Mjelde, som starter med Zlatko Tripic og Espen Hoff på topp mot Vålerenga.

Alejandro Castro er den eneste spissen som sitter på benken. Der sitter også Gudmundur Kristjansson, midtbanespilleren er også brukt som spiss flere ganger i år.

— Det hadde vært veldig, veldig gøy å være med. Jeg har som et mål å debutere i år, og i hvert fall være med i en tropp i år. Er jeg heldig er jeg med i en tropp om ikke lenge. Det virker som det er lenger vei til spilletid, sier Salvesen.

Rå på avslutninger

— Er det fordi du ikke er god nok, eller fordi du føler det er vanskelig å slå deg opp som ung spiller?

— Det er en kombinasjon. Start har mange gode spillere, og jeg er ikke så god som de andre spissene ennå, sier Salvesen.

Utvklingssjef Bård Borgersen mener den tidligere Vigør-spilleren er en klasseavslutter.

— Han er ekstremt presis og distinkt innenfor 16-meteren. På avslutninger er han rå. Så må han jobbe med en del andre ting, men Lars Jørgen er en oppegående og klok gutt som tar steg, sier Borgersen.