— At folk ikke forstår at vi i Utrykningspolitiet står i Fardalsbakken på E 39 i Lindesnes er for meg en gåte. Det ble kjørt mye villere og tøffere enn jeg hadde trodd, sier UP-sjef i Agder og Rogaland, Øystein Krogstad til Fædrelandsvennen.

149 i 80-sone

Mellom klokka 13 og 18 andre påskedag ble det beslaglagt 14 førerkort i Fardalsbakken på E 39. Høyeste hastighet ble målt til 149 kilometer i timen i det som er en 80-sone. 26 bilister fikk forelegg.

— Vi kunne skrevet mange flere, men hadde rett og slett ikke tid. Vi tok dem fra 115 km/t og oppover, vi hadde ikke kapasitet til mer. Meget nedslående, sier Krogstad.

Slapp alvorlige ulykker

Siden onsdag før påske og til nå har UP på Agder skrevet ut rett under 200 forelegg. 15 har mistet sertifikatet. Likevel er Krogstad fornøyd, totalt sett.

— Målet vårt er å unngå alvorlige skader og død. Til nå har vi ikke hatt en eneste ulykke med alvorlig personskade i påsketrafikken. Derfor all honnør til bilistene for det, sier han.

Mange hyttefolk i Setesdal kan takke en gasseksplosjon på Hægeland første påskedag for at de beholder lappen eller slipper bot.

— Vi sto på Ose første påskedag ettermiddag. Få kjørte veldig fort, men vi skrev ut 11 forelegg på halvannen time, før vi måtte bistå ved gasseksplosjonen. Dermed måtte vi avbryte kontrollen. Det er klart noen bilister kan være veldig glade for det, sier Korgstad.

Rolig i Setesdal

Samtidig er han fornøyd med kjøringen i Setesdal denne påsken. Det har ikke vært snakk om påskerally på riksvei 9. — Nei. Vi droppet faktisk Setesdal andre påskedag. Vi opplevde stor trafikk første påskedag, og mente mange hadde kjørt hjem. Dessuten gikk trafikken stort sett veldig rolig og greit, sier Krogstad, som altså er mest bekymret for kjøringen på E 39. Søndag kveld skrev UP ut seks forelegg på Torridalsveien i Kristiansand.

— Vi sto litt på Kilefjorden etter gasseksplosjonen. Der kjørte folk veldig pent, og vi skrev bare ut et forelegg. Derfor dro vi ned til byen. Men også her gikk trafikken fint, sier Krogstad.

Endelig og eksakt oversikt over påsketrafikken har han ikke før tirsdag formiddag.