— Vi har ikke hatt møte om sykehussaken i Sørlandsbenken ennå, så å konkludere på forhånd med at benken ikke er enig er litt forhastet, sier Harberg.

Freddy de Ruiter (Ap) og Ingebjørg Godskesen (Frp) truer med å splitte Sørlandsbenken, etter Åse Michaelsens (Frp) uttalelser om dispensasjonene ved sykehuset.

Vanlig å være uenig

Harberg sier at det er vanlig at Sørlandsbenken ikke er enige.

— Vi representerer jo tross alt forskjellige partier. Sørlandsbenken er god for å løfte saker i fellesskap, men når vi er uenige om noe kan vi heller løfte dem enkeltvis, sier han.

Vil ha fakta på bordet

Han vil gjerne møte ledelsen i sykehuset for å avklare fakta i saken.

— Alt dette har jo skjedd i en tid der vi ikke har vært samlet, og lest om saken i media. Da mener jeg vi må ta initiativ til et skikkelig møte med sykehuset og gjerne også Helse Sør-Øst. Alle har godt av å få avklart faktaene i denne saken, og få trygghet i at vi har en ledelse og et system som sørger for et skikkelig tilbud til våre innbyggere, sier han.

- Ingen formaliteter

Han sier at Sørlandsbenken er en uformell samling for å informere de forskjellige sørlandspolitikerne på Stortinget.

— Det er jo ingen formaliteter rundt samarbeidet, og da er det jo rart å snakke om en splittelse av det. Vi har jo også egne benker for Vest- og Aust-Agder, så det vil ikke være noen ny løsning å ha en benk for Aust-Agder, sier han.