Kunstverket er forseggjort, og skalldyrkloa ligger som seg hør og bør helt nede i strandkanten. Foto: Roar Greipsland
Like ved det gamle seilerhuset i Høllen har den hittil ukjente kunstneren plassert sitt ramsalte verk. Foto: Roar Greipsland

— Nei har du sett. Den er jo fantastisk flott.

Siv Reinertsen fra Søgne er ute på spaserturen, som oftest ved Høllesanden i Høllen. Som opp fra sanden kommer ei svær krabbeklo, sikkert en halv meter høy og langt over det dobbelte i lengden. Trolig skal det se ut som om kloa har blitt skylt opp så sanden.

Har du tips om den mystiske attraksjonen? Tips oss på telefon 03811 eller send epost til tips@fvn.no

Mystisk hele greia

Krabbekloa har blitt et aldri så lite lokalt mysterium. Først ute med å melde om kunstinstallasjonen var det lokale nettstedet N247. Både lørdag og søndag skal et stort antall turgåere ha stusset svært over skalldyrkloa som over natta hadde kommet på plass nede i strandkanten.

Krabbekloa har ingen signatur, men er både tung og flott. Den er malt, men trolig laget i en eller annen form for spesialbetong.

— Denne trenger neppe noen søknad, sa ingeniør Arnfinn Håverstad i Søgne kommune etter at N247 ba ham besiktige «krabbekloinstallasjonen» på Høllesanden søndag ettermiddag.

Men kunstneren har foreløpig ikke dukket opp, selv om Håverstad gjerne først hadde sett det. Nå er han likevel i tvil, og synes kanskje det er helt greit at kunstneren er anonym.

— At en ikke får tak i vedkommende gir jo det hele en ekstra dimensjon. Det pirrer jo nysgjerrigheten ekstra. Og kunstverket blir ikke fjernet.

— Den er alt for fin til det, mener kommuneingeniøren.

Spurt «alle»

Redaktør Nicolai Prebensen i N247 har brukt en del timer i Høllen i håp om å løse mysteriet, og ringte alt som tenkes kan av kunstnere og lokale spøkefugler.

— Til nå er det ikke kommet fram resultater, ler redaktøren.

På Facebook har heller ikke kloa gått upåaktet hen. Thor Kimestad skriver: «Genitalia Locum (fuglen i Hellesund) og flaskene på Spjotheia skapte jo litt rabalder i kommunen. Så kom søgneskiltet. Blei jo litt oppstuss om det og. Hamburgeren har visstnok blitt historie. Godt kloa ser ut til å falle i smak.» For få år siden ble det gjemt dikt i Kinderegg, og plassert rundt i Furulunden i Mandal. I ettertid har både dikteren og diktene vært borte vekk.