Det utspilte seg smått uvirkelige scener på Anfield da Gerrard korrekt fikk det røde kortet. Liverpool-kapteinen kom inn ved starten av annen omgang for å gi vertene mer trykk på midtbanen, men forsvant rett ut igjen etter en stygg stempling på Ander Herrera.

Situasjonen oppsto da Herrera kom rusende med en sen takling. Reaksjonen fra Liverpool-legenden var å stemple spanjolen i ankelen. Etter kampen la Gerrard seg flat og beklaget oppførselen.

— Jeg må godta det (utvisningen), for det var en riktig avgjørelse. Jeg har skuffet lagkameratene mine og supporterne. Så lenge som jeg har vært i gamet, må jeg ta det hele og fulle ansvaret når jeg gjør noe slikt, sa Gerrard til Sky Sports.

— Jeg vet ikke hva som forårsaket det. Mulig det var en reaksjon på taklingsforsøket, men jeg bør egentlig ikke si noe mer om det.

Juan Mata ga United ledelsen da han omsatte en vakker Herrera-stikker til scoring i det 14. minutt. Spanjolen scoret også 2-0 på en herlig volley etter én time. Da virket United å cruise inn til en komfortabel prestisjeseier, men Daniel Sturridge skapte full spenning med sin redusering 20 minutter før slutt. (©NTB)