Natt til søndag 31. mars i fjor ble 24-åringen pågrepet i en væpnet politiaksjon i Kristiansand. I boligen hans ble det funnet en gasspistol som er en naturtro kopi av en ekte pistol.

Samme hadde mannen tatt drosje hjem fra fergeterminalen. Sjåføren stoppet ved en butikk i nærheten. Han forsøkte å trekke mannens bankkort på terminalen, uten at dette lyktes.

24-åringen ble sint fordi han var sikker på at det var penger på kortet, men ble likevel enig med sjåføren om å kjøre hjem, slik at han fikk hentet et nytt kort.

I forbindelse med at betalingen ble registrert, rettet mannen gasspistolen mot sjåføren og uttalte at han skulle drepe ham.

Sjåføren ble svært redd, og sa at 24-åringen skulle slippe å betale. Han svarte med at han skulle betale, men at han gjorde som han ville og ba sjåføren forlate stedet

I avhør kunne ikke 24-åringen huske å ha hentet pistolen eller kommet med drapstrusler. Men han mente at sjåførens forklarings sikkert stemte og erkjente straffskyld.

I skjerpende retning viser Kristiansand tingrett til at drosjesjåfører er en utsatt yrkesgruppe som har et spesielt behov for vern.

Når mannen dømmes til 40 timers samfunnsstraff, mener retten det er avgjørende at saken har blitt liggende for lenge hos politiet. Etterforskningen var ferdig i slutten av april 2013