Det er statsadvokatene i Agder som har tiltalt mannen for forsikringsbedrageri etter den eksplosive brannen i bolighuset. Storfamilien hadde nettopp forlatt huset da det begynte å brenne.

Samme dag som huset ble ødelagt, leverte huseieren inn en liste til forsikringsselskapet over ødelagte gjenstander. På denne listen sto det at flere håndknyttede tepper, Apple Mac, Apple MacBook, flatskjerm, speilreflekskamera, oppvaskmaskin, tolv par ski, fire snowboard, flere tursekker, kommoder, fire elektriske senger, tredemølle, elektriske apparater og sminke/toalettartikler var blitt flammenes rov. Huseieren fikk utbetalt 150.000 kroner i forsikring for disse gjenstandene.

— Politiet har i etterkant etterforsket saken. Påtalemyndigheten mener at de gjenstandene som er oppgitt ikke var i huset da brannen oppstod, på bakgrunn av de undersøkelser vi gjorde av det utbrente huset. Derfor er han tiltalt, sier politioverbetjent Jahn Ove Thorsen til Fædrelandsvennen.

— Jeg har ikke rukket å drøfte saken med min klient. Jeg fikk dokumentene i saken først onsdag, og saken skal ikke for retten før i mars, sier advokat Jarle Rudi, huseierens forsvarer.