— En brannmann ser tre unge gutter som setter fyr på bakken. Han har gitt oss en beskrivelse av guttene, men fikk ikke fatt i dem, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Ingrid Mæhre, til Fædrelandsvennen klokken 22:15. Politiet meldte om krattbrannen på Hamrebakken i Kvinesdal like før 21:30. Både brann og politi rykket ut til stedet.

Fikk raskt kontroll

Overbefalsvakt i Brannvesenet Sør, Inge Jakob Hansen, forteller at utrykningsleder rykket ut på varsel om at det brant to steder ved Hamrebakken.

— Han kalte ut mer mannskap, og de fikk raskt kontroll på brannen. Politiet ble også tilkalt siden brannen var blitt påsatt, sier Hansen.

- Kunne blitt mye verre

At brannen startet på kvelden, gjorde at konsekvensene ble mindre enn de ellers ville blitt.

— Det var en utrolig grei tid å få en krattbrann på med kjølig og vindstille vær. Hadde det vært på dagtid, med sterk vind og høy temperatur, kunne det blitt mye verre, forteller overbefalsvakten.

Operasjonsleder Mæhre i Agder politidistrikt opplyser at politiet var ute tirsdag kveld for å se om de kunne få tak i guttene.

— Om ikke de blir tatt ikveld, blir det nok jobbet med saken imorgen også, sier hun.

Mange krattbranner

Både mandag og tirsdag har det vært en rekke gress- og krattbranner i landsdelen, blant annet i Kvås hvor mer enn 50 mål ble svidd av og 20 brannmenn var ute for å slokke.

Politiet har derfor advart publikum om brannfaren.

— Jeg var ute både i går og i dag og advarte om brannfaren. Det er veldig tørt og lite som skal til for å starte en brann, sier Mæhre.