— Akkurat nå har vi solgt 5400 billetter, men med tanke på at sesongkortholderne har forkjøpsrett fram til søndag, og mange av dem ennå ikke har benyttet den, vil jeg nok anslå at arenaen er halvfull allerede, sier en strålende fornøyd arrangementssjef i IK Start, Roy Emanuelsen, til Fædrelandsvennen tirsdag kveld.

Onsdag 25. november spilles den siste av to kvalik-kamper mellom Start og Jerv på Sparebanken Sør Arena.

- Aldri sett i nyere tid

— Det er helt spinnvillt egentlig. Slike salgstall har vi aldri sett i nyere tid, en uke før kampen spilles, fortsetter Emanuelsen.

Han ser at man må tilbake til sesongen da Sør Arena åpnet for å finne liknende tilstander. Da ble det for øvrig solgt i underkant av 7000 sesongkort, omlag dobbelt så mange som til årets sesong.

Åpnet ny borteseksjon

Tirsdag åpnet Start opp en ny seksjon for Jerv-supporterne; felt I2 rett over det «vanlige» bortesupporterfeltet.

— Nede er det 1200 billetter og med den nye seksjonen har vi totalt 1800 seter tilgjengelige for Jerv-supportere. Noe som tilsvarer et fullsatt Levermyr stadion, sier Emanuelsen og humrer.

Levermyr har 1750 godkjente seter.

I dialog med «hjørnesponsorer«

Sparebanken Sør Arena har en kapasitet på 14.448 tilskuere, men de siste årene har kapasiteten blitt redusert til cirka 11.700 grunnet reklamebannere i svingene.

— Åpnes svingene hvis det blir fullt ellers?

— Enn så lenge selger vi på de 11.700 nåværende plassene, men vi har vært i dialog med to av de tre sponsorene med reklamebannere i hjørnene som har signalisert at dette kan ordnes, svarer arrangementssjefen.

- Kjempeviktige inntekter

— Billettinntektene kommer vel godt med i en skrapt klubbkasse?

— Nå koster det også penger å arrangere en kamp for så mange mennesker, men det er klart at dette er kjempeviktige inntekter for oss. Vi trenger hver en krone vi kan få, svarer Emanuelsen.

Foreløpig er 11 felt utsolgt, og det er fullt på det meste av de midtre feltene på langsidene.

- Risikerer å bli utradert av austegder

— Fortsetter det med samme salgstempo som de to første døgnene, kan det fort bli utsolgt allerede til helga. Kristiansandere som vil sikre seg billett må ikke vente for lenge på gjerdet. Da risikerer de å bli utradert av austegder, humrer arrangementssjefen.

Første kvalik-kamp på Levermyr førstkommende lørdag er allerede utsolgt. De 1750 setene forsvant på 40 minutter.