Klokka 08.25 er E 18 er mellom Dalen og Holtebekk i ferd med å åpnes igjen etter ulykken søndag ettermiddag.

— Vi er ferdige med arbeidet vårt. Brannvesenet er også ferdige med å spyle veien, og pakker nå ned skiltene, sier Finn Sigurd Josephsen fra Josephsen Bilberging/Viking Arendal.

Omkjøring har til nå gått via fylkesvei 410 og fylkesvei 121. ## Ikke varslet

Frontkollisjonen mellom et vogntog og en personbil skjedde søndag ettermiddag.

Operasjonsleder Ingrid Trønnes Mæhre i Agder politidistrikt uttalte til Fædrelandsvennen at føreren av personbilen er omkommet.

Kvinnen skal ha blitt drept momentant i møteulykken.

— Alle pårørende er ikke varslet. Vi går derfor ikke ut med navn eller alder på den omkomne, sier operasjonslederen klokken 21.24 søndag.

Ifølge Mæhre er noen av de pårørende utenlands slik at varsling ikke har vært mulig søndag kveld.

Veien stengt

Ulykken skjedde på E 18 vest for Brekka i Arendal like før klokka 17.30 søndag ettermiddag, mellom Dalen og Holtebekk på E18.

Ulykke Arendal.jpg

Føreren av personbilen satt fastklemt etter ulykken og ble senere bekreftet omkommet.— Det var en kvinne i personbilen og en mann i vogntoget. Bilfører ble drept momentant. Fører av vogntoget er kjørt til sykehus i Arendal med lettere skader, sier politiets innsatsleder Glenn Sollid til Fædrelandsvennen.

— E 18 er stengt forbi skadestedet, og kommer til å bli stengt i en lang stund fremover, legger han til.

God oversikt

— Politiet kan ikke nå si hvilket av kjøretøyene som har kommet over i motsatt kjørefelt. Det er for tidlig å si hva vitner kan ha sett, men vi har god oversikt over hendelsesforeløpet, forteller Sollid.

Vogntoget betegnes som totalvrak etter ulykken. Foto: Ernest Boswarva

Søndag kveld blir ulykken undersøkt av kriminaltekniker fra politiet og Ulykkeskommisjonen til Statens vegvesen.— Omkjøringen for østgående trafikk vil bli skiltet via Saltrød av Veitrafikksentralen, sier operasjonsleder Mæhre.

Lange køer

Statens vegvesen har lagt opp til omkjøring på fylkesvei 410. — Omkjøring går ned fra E 18 mot Salterød og kommer ut ved Strengereid og fylkesvei 121, som igjen kommer ut ved Godderstadkrysset, opplyser trafikkoperatør Svein Roger Dalen ved Vegtrafikksentralen.

Vogntog som har forsøkt å kjøre over ved Voiekleivene skapte problemer på småveiene søndag.

— Det er lange køer på omkjøringsveien, ifølge Fædrelandsvennens journalist Tone Sandberg, som var på vei vestover.

Må tømmes

Josephsen Bilberging/Viking Arendal var på stedet søndag med to tungbergere for å bistå med berging av vogntoget. Lasten i vogntoget er 30 tonn med papir, som nå er blitt søkkvått.

— Det ser ut til at vi må tømme vogntoget og ta tar det lang tid. Jeg tviler på at E 18 blir åpnet før midnatt, sa en bilberger på stedet.

Vogntoget betegnes også som totalvrak, noe som gjør bergingsjobben vanskelig for Vikings arbeid.