KVINESDAL: Klokken 21.42 fredag kveld fikk brannvesenet melding om skogbrann. Politiet og brannvesenet rykket ut til stedet.

Klokka 08.30 lørdag morgen melder brannsjef Jon Inge Aasen i Brannvesenet Sør at de har fått kontroll på brannen.

Brannvesenet avventet å starte slukkingen til 05.30 lørdag, men overvåket brannen hele natta.

— Det er utrolig bratt og farlig terreng. Å sende ut mannskaper i mørket ville vært livsfarlig, sier Aasen til Fædrelandsvennen.

Ikke kontroll

Han er selv på stedet.

— Det er cirka 3000 mål som er svidd av, sier Aasen.

Åtte mann fra brannvesenet jobber med å slukke brannen ved hjelp av skogbrannsmekkere.

— Det ser ut til at skogbrannsmekkerne kan klare å slukke det meste. Våre mannskaper vil returnere etter hvert. Nå har det også begynt å regne, og det er til vår fordel, sier Aasen rett før klokka 09.00. ## Var redd for hus

Brannen er i området øst for golfbanen på Kvinesheia.

— Vi var først redde for at den skulle spre seg til husene på Solås og Skaren. Men nå har vi fått slukket nok til at det ikke er fare for husene, sier Aasen.

Ingen personer ble evakuert fra husene sine. Ifølge brannsjefen brant det cirka 300 meter fra boligene, men brannvesenet var i området for å passe på.

Lørdag morgen er det fuktig og to varmegrader på Kvinesheia.

— Folk har kunnet sove som normalt, selv om det kan se voldsomt ut når det brenner i krattet på natta.

Bråtebrann

Han har en formening om at brannen startet som følge av en bråtebrann.

— Dette er et varsko til all galskapen som foregår i forbindelse med at folk skal svi av gress og jorder. Jeg er redd det er det som har skjedd her. Noen har muligens bare satt fyr og gått ut ifra at det slukker seg selv, forklarer Aasen.

Han sier at det har begynt å bli tørt på heia.

— Det er fortsatt fuktig nede i bakken, men i terrenget er det øverste laget tørket. Branner kan dermed spre seg veldig fort, sier brannsjefen.