NORDLAND: — Jeg er veldig spent på om det lar seg gjøre å finne denne gutten, sier Kjell Arne Halmøy.

Han har kontaktet Fædrelandsvennen i et forsøk på å løse et mysterium.

Flaskepostfinner Kjell Arne Halmøy. Foto: Redningsselskapet

På skattejakt i fjæra

Etter at stormen «Kyrre» hadde herjet i Nordland, var Halmøy på skattejakt i fjæra på feriestedet sitt på øya Tinden i Øksnes kommune i Vesterålen.

— Når jeg har ledig tid, går jeg av og til tur i fjæra og kikker, forteller pensjonisten, som har 40 år bak seg i Redningsselskapet.

- Stort å finne flaskepost

Golfstømmen går inn i området rundt Tinden, og fører med seg mye rart. En gang fant Halmøy deler av en flyvinge i fjæra.

— Det store er å finne en flaskepost. Det er utrolig spennende.

12-åring sendte flaskepost

På en av turene hans i fjæra, dukket det nylig opp en flaskepost, ei glassflaske med et brev skrevet på restene av en gammel papirpose:

«Hei!!!

Jeg er en gutt på 12 år og heter Jon B...»

Halmøy er nesten 100 prosent sikker på at etternavnet til brevskriveren startet med en B. Resten av innholdet er utydelig. Han tipper at posen er fra begynnelsen av 2000-tallet.

— Det var litt vann i flaska. Derfor var det litt vanskelig å tyde skriften, påpeker han.

Mobilnummer

I tillegg til noe leselig tekst på papirposen, er det oppgitt et mobiltelefonnummer på posen. Nummeret tilhører nå Kenneth Johnsen i Kristiansand, drosjeeier i Agder Taxi. Han forteller at han ikke har noe som helst med flaskeposten å gjøre.

— Jeg har hatt dette telefonnummeret i fem år. Hvis flaskeposten er eldre enn dette, kan jo hvem som helst ha hatt nummeret før meg, påpeker Johnsen.

Kjell Arne Halmøy synes flaskepostmysterium er ei skikkelig nøtt:

— Jeg tipper at gutten som skrev brevet nå er mellom 20 og 30 år.

Har fortsatt kontakt med flaskepostforfatter

Gjennom sitt 63 år lange liv har Halmøy funnet mange flaskeposter. Da han var sju år, på 50-tallet, fant han ei flaske med brev fra Danmark. Brevet var skrevet av en jevnaldrende gutt, og kastet ut i Nordsjøen ved Viborg i Danmark. De to guttene ble brevvenner etter funnet.

— Vi har fortsatt kontakt, og sender julekort til hverandre, sier Halmøy, som nå håper at hans siste flaskepostfunn gir resultater.

— Det er helt klart det som er gøy med å finne flaskeposter; å få kontakt med senderen. Jeg tror ikke verden er større enn at dette lar seg gjøre i dette tilfellet, sier han spent.