— Vi er svært god fornøyd med å få en administrerende direktør til Nye Veier AS som har mange års toppledererfaring fra industri-, entreprenør-og byggherrevirksomheter, sier styreleder i Nye Veier AS, Rolf Roverud i en pressemelding mandag.

Det var KRS247.no som først meldte om saken.

- Unik mulighet

— Dette er en unik mulighet. Trygge veier og rasjonell infrastruktur er viktig for å utvikle industri, arbeidsplasser,by og tettsteder i vårt langstrakte land. Å få være med åbygge opp det nye selskapet er noe jeg virkelig ser frem til å gå i gang med, sier Ingrid Dahl Hovland i den samme pressemeldingen.

Bakgrunn

Dahl Hovland har tidligere ledet boligdivisjonen i Selvaag Gruppen og før dette ledet en landsdekkende enhet i Veidekke, med ansvar for entreprenørtjenester innen vei- og tunnelbygging. Starten av karrieren var som prosjektansvarlig for utbyggingsprosjekter i Statens Vegvesen.

Hun er utdannet sivilingeniør fra NTNU i Trondheim og jobbet fram til i vår som som administrerende direktør i Spenncon.

- Kan gå rett inn i oppgavene

— Med denne bakgrunnen kan Ingrid Dahl Hovland gå rett inn i oppgavene med å etablere en sterk ledergruppe, bygge opp en slank og effektiv organisasjon og ta tak i alle de andre spennende utfordringene selskapet står ovenfor, sier Roverud videre.

- Erfaren leder

— Jeg gratulerer Nye Veier AS med et godt valg av administrerende direktør. Ingrid Dahl Hovland er kjent som en erfaren leder med bred og solid erfaring fra industri- og entreprenørvirksomhet. Fra arbeid i lederstillinger i både entreprenørbransjen og i Statens vegvesen har hun også god erfaring når det gjelder større utbygginger innenfor vegsektoren, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i en pressemelding fra Samferdselsdepartementet.

Investeringsramme på 130 milliarder

Nye Veier skal være operativt fra årsskiftet 2015/16 med hovedkontor i Kristiansand sentrum. I oppstartsporteføljen ligger syv veistrekninger med en foreløpig investeringsramme på ca.130 milliarder kroner. Til sammen 553 km vei skal være bygd ut i løpet av en 20 års periode.