Kvinne (82) funnet død i Førdefjorden

En 82 år gammel kvinne er funnet død i Førdefjorden ved Hornnes.

Jorunn Molnes (82) som ble meldt savnet fra en institusjon i Førde fredag, ble søndag funnet død ved nordsiden av Førdefjorden.

– Hun ble funnet like før klokken 14 søndag. Det var frivillige som deltok i søket etter kvinnen som fant henne, sier Lars Geitle i Vest politidistrikt.

Kvinnen ble meldt savnet i 23-tiden fredag da hun ikke kom tilbake til omsorgsboligen innen fastsatt tid klokken 22.

Søndag morgen var hun ennå ikke funnet, etter halvannet døgn med leting.

Politiet avsluttet søket i 2.30-tiden natt til søndag, men satte ut to observasjonsposter langs elven. Søndag morgen ble søket gjenopptatt.

Over 40 deltok i søket

15 personer fra Sivilforsvaret og 19 fra Røde Kors deltok i søket, i tillegg til et par politipatruljer. Ifølge NTB var også Norske redningshunder med.

Blant de Røde Kors-frivillige var en gruppe på syv fra Eid Røde Kors, med særlig erfaring med elveredning.

– De driver elvesøk, vann-søk og strandsøk med små båter i dag, opplyste operasjonsleder Hans Eirik Thue til NTB i 13.30-tiden søndag.

Sjekker flere bygg

Ifølge Thue har politiet fått tak i nøkler til noen bygg de ikke fikk undersøkt lørdag, og ville søndag gjøre søk også i disse.

– Vi holder alle muligheter åpne og har utvidet søket til et større område. Vi har søkt det meste av det vi kan søke i området her oppe, sa Thue.

Sist sett fredag ettermiddag

Kvinnen ble sist sett klokken 15.45 fredag ettermiddag.

– Kvinnen kan komme og gå mer eller mindre som hun vil, men da hun ikke kom tilbake eller har vært mulig å komme i kontakt med, valgte de å melde henne som savnet, sa operasjonsleder Frode Kolltveit lørdag.

Politiet etterlyste tips fra mennesker som kunne ha observert kvinnen.

Undersøker kjøpesenter

Lørdag formiddag fikk BT opplyst at letemannskaper på nytt ville gå gjennom institusjonen der kvinnen bor, men heller ikke dette ga resultater.

– Nå går vi grundig og metodisk til verks og finsøker områder som ble undersøkt i natt. Vi ber også om at folk sjekker uthus og hager. I løpet av natten har også flere butikksenter og sentrumsbygninger blitt undersøkt, sa operasjonsleder Gustav Landro da.

Totalt elleve frivillige fra Røde Kors i Førde og Florø var med på letingen natt til lørdag, sammen med politipatruljer, folk fra brannvesenet og en ekvipasje fra Norske redningshunder.

Ifølge politiet er det ikke mistanke om at noe kriminelt skal ligge bak dødsfallet.

– Hun er sendt til Gades institutt for obduksjon, dette er av rutinemessige årsaker, sier Lars Geitle i politiet.