Varsler nye retningslinjer for egne ansatte og serveringssteder

Kristiansand vil innføre nye korona-restriksjoner for ansatte i kommunen, serveringssteder og forsamlingslokaler.

Publisert:

Ordfører Jan Oddvar Skisland opplyser at Kristiansand kommune vil innføre nye retningslinjer torsdag morgen. Her fra pressekonferansen onsdag. Foto: Jacob J. Buchard

  1. Leserne mener

OPPDATERING: Torsdag morgen ble nye tiltak presentert.

Senere torsdag ble det klart at alle skoler og barnehager i Kristiansand stenges fra mandag.

KRISTIANSAND: – Vi skal finpusse litt på dette torsdag morgen og deretter gå ut med det. Innholdet er ikke helt fastsatt, men vi har tatt utgangspunkt i reglene Stavanger har innført, sier ordfører Jan Oddvar Skisland til Fædrelandsvennen.

Han opplyser at retningslinjene for de ansatte vil dreie seg om reisevirksomhet og bruk av hjemmekontor.

De nye retningslinjene for Kristiansand vil etter planen bli presentert klokka 09.00 torsdag morgen.

Må holde avstand

Stavanger innfører fra 12. mars nye restriksjoner som får konsekvenser for arrangementer, serveringssteder og forsamlingslokaler. Restriksjonene er hjemlet i Smittevernloven § 4-1 og overtredelser kan straffes med bot eller fengsel i inntil to år.

Dette er retningslinjene som innføres i Stavanger:

Alle som ønsker å samle 50–500 personer til et arrangement må levere en egenerklæring minst 24 timer før arrangementet starter. I erklæringen må du blant annet svare på spørsmål som «er arrangementet strengt tatt nødvendig å gjennomføre og har dere vurdert å utsette/avlyse dette».

Utesteder, serveringssteder, forsamlingslokaler og arenaer må legge til rette for at alle kan holde minimum én meter avstand hverandre i hele lokalet. Arrangører er dessuten pålagt å sikre at deltakerne kan ivareta god håndhygiene.

Stopper cruiseturister

Passasjerer fra cruiseskip får ikke komme i land i Stavanger. Skipene kan legge til kai og proviantere, men passasjerer må bli om bord.

Alle som oppholder seg i Stavanger skal ivareta god og forsvarlig hånd-, hoste- og nysehygiene. Håndhilsning, klemming og annen nærkontakt skal begrenses. Alle foresatte og voksne med ansvar for andre bør jevnlig veilede om personlige hygienetiltak.

Ved matservering og behandling av mat på sted med allmenn adgang skal Mattilsynets gjeldende regler etterleves. Tilgang på felles serveringsbestikk, maskiner og beholdere for tilbehør skal begrenses. Hvor dette ikke er mulig, skal serveringsbestikk, maskiner og beholdere for tilbehør skiftes ofte eller jevnlig rengjøres grundig.

Publisert: