Totalt utbrent er huset der kvinnen i 40-årene bodde. Kvinnen skal ha reddet seg ut av et vindu i andre etasje Foto: Odd Inge Uleberg

— Heldigvis kom kvinnen som bor i huset seg ut og i sikkerhet. Hvordan det går med hennes to katter, er mer uvisst, sier Walter.

Skal ha hoppet

Politiet opplyser at kvinnen kom seg ut av huset ved egen hjelp. Naboene sier de fikk beskjed om at hun hadde greid å hoppe ut av et vindu i andre etasje. Hun hadde soverom i andre etasje.

— Hun ble plassert i sykebil og kjørt til sykehus, sier Walter.

Fædrelandsvennen har hatt kontakt med kvinnens familie. De sier hun er oppskaket, men ufattelig takknemlig for å ha beholdt livet. Hun har tilbrakt natten på Sørlandet sykehus Kristiansand.

Les også:

Vi treffer ham sammen med nabo Cahtrine Seljås. Begge er fremdeles preget av nattens brann i nabolaget. Husene ligger tett og de er glad brannvesenet greide å isolere brannen til ett hus.

— Jeg våknet av en brannmann som ba meg komme ut av huset. Han pekte på en strømledning som går rett over brannstedet og inn i mitt hus. Det var dramatisk å komme ut å se flammehavet og kjenne varmen, sier Walter.

Cathrine Seljås bor enda nærmere brannstedet. Hun ble våknet av moren som ropte og ville ha nummeret til brannvesenet.

Ikke sovet

— Hun glemte det i farten. Vi kom oss ut. Det første jeg så var en mann som løp med et brannslokkingsapparat. Jeg har ikke sovet i natt. Brannvesenet var jo her i flere timer. Alt vi tenkte på var om det gikk greit med kvinnen, sier Cathrine Seljås.

Lene Skårdal er en annen nabo. Hun forteller samme historie.

— Vi våknet av brannen og kom oss ut for å sjekke. Vi ringte brannvesenet. Etterpå sto vi nesten apatiske og så på flammene, sier hun.

Politiet holdt vakt ved brannstedet fredag morgen i påvente av rutinemessige tekniske undersøkelser.