Jacobsen vant nyttårsrennet

Garmisch-Partenkirchen (NTB): Anders Jacobsen er tilbake i slag. Ringkollen-hopperen vant nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen torsdag.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

Etter en tung sesong har Jacobsen fått et voldsomt oppsving i Garmisch-Partenkirchen, hvor han også var best i kvalifiseringen. Jacobsen ledet etter førsteomgangen. Da hoppet han 135,5 meter og fikk 140,7 poeng. Med 136,5 meter i finaleomgangen og 286 poeng totalt var seieren aldri truet.

— Det føles som en liten drøm. Jeg hadde gode hopp hjemme i Vikersund, men fikk det ikke helt ut i Oberstdorf. Dette håper jeg fortsetter, sa Jacobsen til Eurosport.

I 2006/07 vant Jacobsen den tysk østerrikske hoppuken sammenlagt. Nå kan veteranen igjen sørge for norsk jubel i den prestisjefylte firebakkersturneringen. 6,6 poeng skilte ned til toer Simon Ammann fra Sveits. Sloveneren Peter Prevc ble treer med 276,9 poeng. Rune Velta imponerte med femteplass.

Stefan Kraft, som ble nummer seks torsdag, leder hoppuken sammenlagt etter to renn med 561,9 poeng. Prevc følger med 560,8, mens Michael Hayböck, sjuer torsdag, har 554,8 poeng. Jacobsen på fjerdeplass har 540,7 poeng. Velta er nummer ni i sammendraget med 520,8 poeng.

Anders Fannemel får det vanskelig i sammenlagtkampen etter 14.-plassen 1. nyttårsdag. 245,3 poeng var ikke nok til å henge med de aller beste. (©NTB)

Publisert: