VENNESLA: — Ja, hvis Kristiansand kommune blar opp litt som største eierkommune, kan vi begynne neste år og få ferdig en del ting neste år. Signalene fra Søgne, Songdalen og Vennesla er positive, sier styreleder for Sandripheia Fritidspark, Eivind Drivenes.

Sandripheia Fritidspark skal bygges ut for 27 millioner kroner, hvis eierkommunene vil. Det skal investeres i skiskytteranlegg, langrennstadion og nytt løypenett. Foto: Steffen Stenersen

HjertebarnSp-politikeren fra Vennesla kaller parken som eies av de fire kommunene for sitt hjertebarn.

— Sandrip er et yndet utfartsmål, særlig vinterstid. Men vi trenger en oppgradering for å skape enda mer. Og det kan vi få til nå, sier Drivenes.

I dag har skileikområdet hoppanlegg med fire bakker, varmestue, 3,5 km lysløype og 1,1 km asfalterte løyper.

27 millioner

Planer for 27 millioner kroner foreligger. De innbefatter flere kilometer med nye, asfalterte lysløyper, langrennstadion etter nasjonale krav og ikke minst skiskytteranlegg med 30 blinker og topp moderne utstyr.

— Vi får et fantastisk anlegg med 3,5 kilometer asfaltert løype. Deler vil passe for rullestol og hvermannsen på rulleski. Andre deler passer for aktive idrettsutøvere, sier Drivenes

Han er også opptatt av at det er nå toget går for en rekke økonomiske midler utenfra.

Mye støtte

— Vi har signaler om fire millioner kroner i ekstra anleggstøtte fra Skiskytterforbundet siden det er lenge siden det ble investert i slike anlegg her sør. Får vi det, blir eierkommunenes andel litt over ni millioner av en investering på 27 millioner. Det er god butikk, sier Drivenes.

Kristiansand må som største eier ut med seks millioner, Vennesla med 2,2 millioner og Søgne og Songdalen med 376.000 kroner hver.

Prosjektene er finansiert med spillemidler, midler fra Miljødirektoratet, momsrefusjon og kommunale midler.

Øvrebø IL gir knapp million

I tillegg stiller Øvrebø Idrettslag med 950.000 kroner i kontanter eller dugnadsinnsats, hvilket Drivenes kaller "fantastisk". 200.000 stammer fra penger idrettslaget har vunnet fra LOS-fondet.

Vei er et problem på Sandrip. Drivenes forutsetter at fylkeskommunen følger sin plan og utbedrer denne. Han mener det helst bør skje parallelt med utbyggingen.